Energibars för långpasset

2,5 dl urkärnade dadlar

4 msk honung eller agavesirap

4 msk jordnöts- eller mandelsmör

2,5 dl hackade osaltade mandlar/hasselnötter

3,5 dl havregryn

Tillägg: Hackad mörk choklad, torkad frukt, nötter, kokoschips.
Smaksättning: Kanel, kardemumma, vaniljpulver eller kokos.

Gör såhär: 
1. Mixa dadlar i en mixer i cirka en minut. Det ska bildas en degig konsistens.
2. Rosta havregrynen på en plåt i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
3. Hacka mandlarna och lägg de i en bunke tillsammans med dadelsmeten och havregrynen.
4. Värm honung och jordnötssmör i en kastrull på spisen på svag värme så att det precis smälter. Häll det över ingredienserna i din bunke och blanda väl.
5. Täck botten och kanterna på en liten bakform och fyll med smeten som du trycker ut så den blir jämntjock. Täck med plastfolie och ställ in i kylen eller frysen i 15 minuter.
6. Ta upp dem ur formen och plastfolien och skär i 10 jämna barer.

Förvara proteinbarsen i kylen i upp till 1 vecka eller i frysen i 2-3 månader. Dessa bars är perfekta att ta med sig på långpasset eller att hacka upp och ha i en liten förpackning i väskan när man är på språng.

0

2 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *