Facial mists och fixing spray

1. TooCoolForSchool Coco Milky Mist (Klick!) 2. Lumene Arctic Hydra Mist (Klick!)
3. Emma S. Moisturising Facial Mist (Klick!) 4. Pixi Vitamin Makeup Spray (Klick!)
5. OFRA MakeUp Fixing Spray (Klick!) 6. Aco Face Rescue Mist (Klick!)

När jag först kom i kontakt med mists och fixeringsspray så tänkte jag direkt att det måste vara ploj, varför spraya på ännu mer fukt när jag redan ser ut som en skål med olja i ansiktet? Kommer inte sminket smetas ut? Blir det inte en massa kladd? Vad ska det vara bra för?

Men som med mycket i hudvård så blev jag nyfiken och köpte en Facial Mist från Evian när jag var på Hawaii förra året. Jag sprayade för glatta livet och gick mer eller mindre loss på flygresan hem. Jag tänkte att det var upp till bevis, för det var mig ett jädra tjat om alla dessa mists. Men jodå, mycket riktigt, jag blev hooked och har sedan dess testat lite olika på marknaden.

Vad är en fuktsspray?

Det är helt enkelt en spray som friskar upp, ger lyster och återfuktar. De innehåller oftast väldigt många ingredienser som vårar och passar perfekt efter en dag på stranden, flygresan eller efter ett par timmar vid datorn. Du sprayar den ovanpå din make men den funkar även lika bra efter rengöring innan serum. Jag har upplevt att min hy som i perioder blir väldigt fet lugnar sig med med en bra fuktspray, desto mer fukt, desto mindre talg produceras och jag slipper se ut som ett gatukök i ansiktet.

När det kommer till fixeringsspray (setting spray) så tycker jag Ofras är bra.  Det är en uppfriskande lätt mist som fäster alla typer av smink och förlänger hållbarheten även under extrema väderförhållanden. Tänk att fixeringsspray är som en tunn tunn film som lägger sig som en film över huden och fixerar sminket.

Jag tycker inte skillnaden är så stor mellan Facial mists och Setting spray. Mists fokuserar på att återfukta och ge lyster mellan setting spray försluter och “kapslar” in sminket för en fräschare och längre hållbarhet utan att täppa igen. Men ska jag vara ärlig så är det inga markanta skillnader.

Kan varmt rekommendera Vitamin Make Up Sprayen från Pixi (älskar deras produkter) samt Acos mist. De är prisvärda och håller vad de lovar.

Hej på er!

1

0 svar till “Facial mists och fixing spray”

 1. Hej Johanna,
  Tack för tips men har en liten fundering. Har hört att det inte är bra med dessa fuktspray nu när det börjar bli kallare då vattnet i dem ihop med kylan irriterar huden. Är det något du har hört eller känt av?
  Har du några andra tips för huden när du springer när det är kallt?
  Kram och tack för grym inspo!

  • Hej Elin,

   Aldrig hört om och inget jag märker av. 🙂 Men alla har olika hudtyper och märker man av minsta irritation så ska man utvärdera och se över sitt användande, så är det med allt. 🙂

   Mitt bästa tips är: fukt fukt fukt fukt! Och se till att ha en fet salva (cerat) på läpparna.

   Kram

   Joanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *