“Får det lov att vara lite hår?”

Kan vi prata om folks vanor på gymmet/badhuset/löpspåret etc..?

Jag möter om inte dagligen så åtminstone varannan dag någon vars beteende får mig att hajja till en extra gång. Och varje gång det händer tänker jag: det kan inte bli värre än såhär.

Men på något konstigt vis så blir det alltid det.

Eller så är det bara jag som blir känsligare med åren. Det kommer sluta med att jag sitter skyddad i min lägenhet spanades med kikare ner på människorna som joggar längs Norr Mälarstrand och fnysa högt åt deras spottande och fräsande. “Bevaaaarrre maj vääl!” Johodu, kan både se och höra det framför mig.

Låt mig lista följande incidenter som får mig att ifrågasätta folks existens.

– Människor (främst killar) som söker ögonkontakt och stirrar när jag befinner mig i en djup benböj. Jag SER er i spegeln, och jag ser definitivt er när ni står framför mig.

– Kvinnor i medelåldern och uppåt som sitter helt nakna, vilket är helt fine, men det är det som händer steget efter nakenheten som får mig att vilja backa ut från bastun. Det är när de brett särar på benen så jag ser rakt in i deras födelsekanal. Eller som en kvinna häromdagen i bastun på simhallen. Hon låg ner, naken, men benen brett isär och ena foten uppställd på ”andra” trappan. Det var som att bevittna en födsel, fast utan barn och med 10 andra nakna kvinnor i det redan trånga utrymmet.

-Cyklister (löpare också för den delen) som fräser ut snor precis när de cyklar om. Låt mig berätta vad som händer med ert snor. Det hamnar på den  ni cyklar om – dvs mig. Fräs på, men tänk på var ni gör det. Jag minns särskilt en incident förra året när jag cyklade Siljan Runt uppe i Mora och ett gäng lycraklädda män kom susandes förbi med Fredrikshof skrivet på ryggen. Två av dem vänder sig, precis när de cyklar om vår klunga och fräser. Jag ägnade resterande 14 milen med gul/grönt snor på armen. Hade jag bara pallat snitta 45 km/h hade jag dödscyklat ikapp dem och kastat min vattenflaska i huvudet på dem.

– Kvinnor som rakar sig i duschen. VARFÖR gör man detta i offentliga duschar? Är inte detta något som borde räknas till intimvård i hemmet? Och nu pratar jag inte enbart om rakning av ben och armhålor utan även av..wait for it..sitt kön. Jajamän, det händer mina kära vänner. Det händer. Jag har varit med om det nu 2 gånger. Ena gången var jag så chockad att jag lämnade med balsamet fortfarande kvar i håret. Andra gången skrek jag rakt ut ”vad sysslar du med?” som ett tourettes light.

– Svett. Missförstå mig inte, jag älskar svett. Eller, jag älskar att svettas. Det är en form av befrielse för mig, jag får en sån jäkla power av det. Dock enbart vid träning, svett vid andra tillfällen är bara väldigt olämpligt, speciellt om man har en snygg skjorta på sig. Men när det kommer till svett och gym. Vad hände med att torka upp sin svett efter sig?

– Människor som kommenterar min träning och sättet jag gör det på. Tack men nej tack. Jag behöver inte en främlings råd. Och speciellt inte när främlingen besitter en lätt ”vet bättre” attityd. Och får det mig att framstå som snobbig, nonchalant och ej mottaglig för feedback så fine, just i detta avseendet får jag väl vara det då, men man har lärt sig under åren vilka ”tips” som är av allt annat än välmening. Oftast handlar det bara för sändaren att krydda sitt egna ego och visa vad denne minsann kan.

– Skitiga omklädningsrum. Här är det faktiskt en del gym som har misslyckats fatalt. Lite som Gina Tricot och deras provhytter, en center för 45634 miljoner bakterier plus en uppsättning hårbollar.

– Plåster och hår i bassängen. Det är så vanligt och även om jag förstår att det är rent omöjligt att sanera bassängen varje dag så måste väl den gamla vapendragaren håven funka? Inte en enda gång har jag sett personal gå med en håv och kolla igenom bassängen. Och då har jag ändå befunnit i simhallen olika tider på dygnet, vid öppning, stängning och mitt på dagen. Inte en e n d a gång. Och då kanske du tänker, ”ja men de städar ju efter stängning”. Gör de? Hur kommer det sig då att bassägen 8 fall av 10 ser ut som en kloak när man hoppar i 06:31? Och har man nu ett plåster på sig som sitter lite löst, dra då av det innan du hoppar i. Danke schön.

Så. Skönt att få ur sig det, mår mycket bättre nu. Tack hej.

18

2 svar till ““Får det lov att vara lite hår?””

  1. Hahaha! Underbar läsning!
    Håller med! Vett och etikett finns på gymmet också!
    Det där med rakning och äldre kvinnor som ska sära på sina ben- whats up with that liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *