För att kunna ge måste man ibland också kunna ta ett steg åt sidan och helt enkelt vara öppen med att nej, idag kommer jag inte kunna ge..

Vaknade upp i ett mindre glatt tillstånd i morse. Jag låg där i mitt svala sovrum som kändes främmande och inte alls lika härligt längre. Suckade högt och vände sedan på mig och stirrade upp i taket med tungt bröst. Tittade mig omkring i rummet och kände absolut ingenting. Papperna är påskrivna, lägenheten är såld och jag befinner mig i någon sorts förvaringszon. Jag steg upp, drack 3 glas vatten med djupa klunkar och kom på mig själv att längta framåt. Till min nya lägenhet, nya tillvaro. För jag är så förbannat klar med denna jag har nu.

Jag tog en dusch och skrev sedan till Louise som jag skulle möta upp för ett frukostmöte med en framtida samarbetspartner åt Friendcation. “Jag är på väg…under isen idag”. Mina rörelser gick i slowmotion och jag orkade inte stressa. Det fina med vänner som ser en i alla skeden i livet är att man kan sänka garden och skriva just sådär. Jag är väldigt ärlig när det känns kasst och jag har kommit till en punkt i livet där jag har insett att människor antingen tar det till sig och inte ser det som ett problem eller så klarar de inte av att hantera det. Och det är inte längre mitt problem. Jag måste få vara ledsen och sårbar när det behövs och tassar inte på tå. För det är så jag drar runt hela det här maskineriet som kallas livet. Det är så jag tar mig själv, vänner, familj och bekanta framåt. För att kunna ge måste man ibland också kunna ta ett steg åt sidan och helt enkelt vara öppen med att nej, idag kommer jag inte kunna ge något alls.

Mötet gick bra. Vi lanserar i november. Men mer om det då. Lunchen spenderades på Sky Baren på Royal Viking. Det var Twist & Tango som hade bjudit in till meditationslunch som bland annat Magnus Fridh höll i. Jag fick kramas med Gatti, Sheila och Jessica. Åt god lunch. Kikade på vårkollektionen och när jag gick var det inte lika tungt längre. Det hade runnit av mig. Sheila sa till mig att jag glödde när jag kom in och ja, visst fan glöder jag. Och det pirrar i varenda cell.

Dagen fortsätter med skribentmöte, bankmöte och telefonmöte gällande en föreläsning i Umeå i Januari.

Ska även hinna med att träna. Tar det på vägen hem. Hej!

51

6 svar till “För att kunna ge måste man ibland också kunna ta ett steg åt sidan och helt enkelt vara öppen med att nej, idag kommer jag inte kunna ge..”

  1. Du är klok som en bok (du borde verkligen skriva en eller flera?). Så himla viktigt att kunna vara ärlig med sig själv i sina närmaste relationer, att inte alltid behöva vara den starka och kunna vara ärlig med och få förståelse för det <3 du är en förebild på så många plan, tack för det! Trevlig helg!

  2. Tar till mig vartenda ord! Speciellt att kunna vara sårbar, skör och att det blir accepterat. Känner mig också så färdig med mycket i mitt liv men det är inte så lätt att skala av det, att ömsa … men den tiden kommer. Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *