Förberedande studier

Följande inlägg är ett samarbete med The Academy

Jag har rensat min kalender, avsatt tid och strukturerat upp de olika blocken som skall läsas in innan första lärarledda kursen startar den 1 februari. Igår satt jag ca 4 timmar och skissade upp flödesschema för skelett, leder och muskulatur. Läste även en del om blodkroppar samt nervimpulser. Det var intressant på så sätt att jag kunde applicera väldigt mycket på det jag redan vet idag. Och framförallt från min tidigare historik när det det kommer till känselbortfall och nervsjukdom. För er som inte vet så var jag sjuk i Guillan Barré för lite mer än 10 år sedan vilket gjorde mig helförlamad för en kort tid. Så därför är detta kapitlet extra intressant för mig.

De förberedande studierna är i ca 380 steg och tar ca 6 veckor att läsa (halvfart). Jag kommer, eller måste, göra dem på tre veckor vilket betyder att jag mer eller mindre måste sitta varje dag. Även på de block jag redan har läst tidigare. Jag inser att det kommer bli tufft då mycket händer i mitt egna bolag samt i Friendcation. Men det är för en kort period (2-3 månader) och jag köttar hellre 200 procent under en period än att dutta omkring under en längre. Jag vet att jag kan göra det då jag har jobbat dubbelt under 2 års tid och då även tränat 12 timmar i veckan. Det som är annorlunda nu är att jag faktiskt kommer dra ner på min egna träning under denna perioden. För även om jag vet att jag är en maskin när det väl gäller så vill jag vara snällare mot mig själv denna gången. Jag var bara veckor ifrån att braka ihop totalt förra gången. Det gick aldrig så långt för jag vet mina egna begränsningar och är bra på att pausa, men att hela tiden ligga på den där magiska gränsen är nog dränerande.

Jag har därför satt upp lite riktlinjer för mig själv och markerat upp 2 heldagar i veckan då jag enbart sitter hemma och pluggar. De dagar är strikt förbjudna att boka in någonting mitt på dagen då jag inte vill ha avbrott. Mellan 09 – 16 är det placering vid köksbordet som gäller. Jag kommer även sitta 2 timmar på morgonen övriga dagar samt helger. Sofie gav mig ett tips om att läsa/spela in de kapitel jag tycker är svåra och lyssna på dem när jag springer – den idén nappade jag stenhårt på!

För er som har skrivit på DM:s och varit intresserade av att ev hoppa på den utbildningen jag läser i februari så har jag löst 20% rabatt direkt vid anmälan via hemsidan. Uppe JOANNA20.

Nog för att jag studerar på eget bevåg med då det även är ett jobb för mig i med de andra delarna jag kommer göra för The Academy så självklart vill jag ge något till er med när jag faktiskt har möjligheten till det.

Ha en fin tisdag, tillbaka till böckerna, hej!

54

2 svar till “Förberedande studier”

  1. Vilket jäkla mod du besitter!! Du bara gör och kör!! ???
    Glöm inte att andas mellan varven!
    Kram på dig!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *