,

Föreläsning på Avanza

Jag blir alltid lite nervös när jag är i sammanhang som andas business. För jag har aldrig känt mig business. Jag är mer en sådan som hustlar. Som den gången jag hotade med att avslöja idrottsläraren att han rökte med yngre tjejer bakom ett skjul om han ej gav mig högre betyg på idrotten. Skämt å sido, ni förstår hur jag menar. Har väl aldrig sett mig som en uppstyrd person. Som den duktiga.

För mig är det inget negativt, man har olika sätt att ta sig fram i livet, och jag lirkar, hoppar och tar ibland beslut som inte flyger. Men sen händer det saker och ting som flyttar upp mig ett steg längre upp på livsstegen och jag äger världen. Flyger. Gliiiider fram. Ett tag. Sen får jag kavla upp armarna igen. För inte fan är det lätt att leva, det kan det senaste året vara ett talande exempel på.

Och det är det jag pratade om igår. För ja, jag pratade, jag föreläste inte. Jag korrigerar min rubrik nu i efterhand, för det känns så “pekpinne”-aktigt att föreläsa. Eller så har jag inte vuxit i den rollen än. Det är något jag måste jobba med mig själv med.

Jag pratade om att våga sträcka på sig, äga sin plats i livet och vara okej med att det inte alltid går som man vill. Men om man har sitt varför klart för sig så blir allt betydligt mycket lättare.

En person sa till mig igår att jag visst var business, på mitt sätt. Och kanske är det så när jag tänker efter. Att man skapar sig sin egna tolkning på business. Jag tog mitt träningsintresse och omvandlade det till en inkomst. Min passion för att skriva betalar idag en del av min hyra och alla otaliga bilder jag har tagit genom åren är idag efterfrågade. Min röst har byggts med år av erfarenheter och är idag en röst som vill höras, som tar plats och som tas emot med öppna armar.

Och det är det jag påminner mig själv om när jag är som mest nervös. När det känns som att benen ska vika sig. När det känns som att jag inte har något där att göra.

Jag och Louise hade en dröm om att samla tjejer och skapa möjligheter för dem. Idag har vi en nätverk med över 6000 tjejer. Vi har en tillväxt i communityn utan monetärt primärt fokus och tro mig när jag skriver detta, vi gick back det första året. Men vi hade ett starkt varför som drev oss framåt och jag är idag så oerhört stolt över vad vi har skapat. För även om vi inte tjänar pengar så har det lett till andra uppdrag som ger oss betalt.

Det finns så många vägar att gå. Och det är det jag vill berätta.

67

2 svar till “Föreläsning på Avanza”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *