Föreläsning SettSyd Malmö

Igår stod jag som sagt på scen, modererad av Behrang, och pratade om att gå från arbetstagare till egen, att livnära sig på sina sociala medier men även skapa någonting MER med sina medier som språngbräda. HUR skapar vi moderna och innovativa digitala och fysiska lärmiljöer? Hur möter vi dagens unga som befinner sig i ett samhälle som bara från när jag var ung har ändrats sig rätt markant.

De jag pratade för jobbar med barn/ungdomar och därmed har en betydande roll i deras framtid och lärandet. Och med tanke på hur allt fler ungdomar idag vill jobba med sociala medier och bli sin egna chef men tyvärr inte har en aning om vad det innebär och är villiga att helt droppa skolan för att ”bli kända på Youtube och Instagram” så behövs det mer förståelse och kunskap för lärare att kunna möta dem. Att inte slå ner på drömmar och faktiskt kunna uppmuntra till att följa sin dröm men att då även veta vad det innebär och inte avfärda yrket som något oseriöst eller påhittat. Att ha en inblick i hur det är att jobba med nutidens jobb som lockar allt fler människor och som kräver lite mer än bara ett snyggt yttre och en selfiekamera. Visst, det finns väldigt många oseriösa konton där ute. Men det finns även konton med driv, ambitioner och ett entreprenörskap som drivs av personer som använder sina kunskaper och drömmar för att utvecklas. Och det är det jag bland annat pratade om idag. Hur jag använder allt jag har lärt mig i skolan, i livet och längs vägen i det jag gör idag. Det enda utesluter inte det andra. Tvärtom. Det sammanflätas.

Men för en ung oerfaren person med vi princip noll livserfarenhet betyder stöttning lärare och rätt förutsättningar väldigt mycket. Och desto mer kunskap man har, gäller dig, mig, oss alla – desto bättre chans har vi att lotsa ut den yngre generationen i arbetslivet med ett självförtroende, driv och vetskap att kunskap är makt.

35

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *