,

FÖRELÄSNING: VÅGA VARA EN JOBBIG JÄVEL

Vilken fantastisk respons på föreläsningen jag gjorde i Varberg igår. Allt klaffade, jag höll tiden (nåja, drog över med 5 min) men det är okej och frågestunden efteråt kändes fyllig, nyfiken och välbalanserad med olika teman. Det var ett fint arrangerat event av Campus Varberg och Ida som har varit min kontaktperson ska ha en stor eloge för hur proffsigt hon är.

Stort tack Joanna för en såååå bra och intressant föreläsning igårkväll!!! Jag följer dig sedan länge och var såklart taggad på detta möte, gick med min man som hört mig prata om dig hemma. Så nu har du två imponerade följare.  Väldigt bra upplägg och fint sammanknuten föreläsning Nästa gång blir det vår 14-åriga dotter som följer med, vilken grym förebild du är för en vacklande tonåring!!! Stort tack till dig!Min föreläsning utgick från min bok “Alla mina steg” och den röda tråden var just det som jag ofta pratar om i mina kanaler. “Att våga vara en jobbig jävel.” Det handlar inte om att köra över folk, inte heller att vara elak. Det handlar om att ha patos, stå rakryggad och säga ifrån när något inte känns rätt samt inte låta någon köra över en för den man är. Att våga vara alla sina lager.

Tillsammans med rader från boken, frågeställningar och en utveckling kring hur man jobbar med sitt varför så skapades en, enligt mig, intressant föreläsning. Det var så oerhört mäktigt att få signera MIN BOK efteråt och få prata med alla som hade kommit dit.

Det är många som har efterfrågat fler föreläsningar med mig vilket såklart är oerhört smickrande och framförallt kul. Efter att jag hade lagt ut en kort filmsnutt på min IG från gårdagens föreläsning vällde det in ytterligare förfrågningar och jag började fundera, kanske man ska dra ihop en föreläsning på eget initiativ. Oftast är det via ett företag eller annat event som hyr in, men om man bara skulle göra ett tillfälle på 60 minuter någonstans. Något som är tillgängligt efter exempelvis jobbet och man inte behöver boka in hela dagen eller kvällen på.

Kruxet här är att lokaler ofta är oerhört dyra. För att täcka lokalhyra krävs en avgift och denna avgiften ska även täcka min tid. 9 av 10 tycker det är rimligt, vilket egentligen inte är något att diskutera. Att betala för att gå och lyssna på en föreläsning är en självklarhet. Men det är alltid intressant att läsa vad folk anser rimligt att betala. Jag la ut en fråga på min Instagram där jag ställde just den frågan och 95% svarade inom den prisnivån som jag hade tänkt mig att en föreläsning skulle kosta. Men sen var det några (väldigt få, men ändå) som ansåg att det borde vara gratis alt kosta 50-100 kr. Det förvånade mig. Inte att folk inte tyckte att min tid och kunskap var värd mer än 50 kr men att jag dessutom borde jobba gratis. Intressant hur folk resonerar.

Hur som helst så är det oerhört roligt att så många är intresserade av att komma på mina föreläsningar och jag ska se över möjligheterna att anordna något i snar framtid.

Jag kommer bära med mig denna kvällen länge. Tack för att ni bokade in mig Campus Varberg. Nästa föreläsning sker i Stockholm om ca 2 veckor, då på Nordea. Dags att bli nervös, igen. 🙂

33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *