,

Första dagarna i Chalong

Tänk dig att du vaknar, tassar ut på tå och sätter igång vattenkokaren. Du öppnar dörren till terrassen som vätter ner mot poolen men även ut mot djungeln. Den lilla byn du befinner dig i har precis börjat vakna till liv och du hör hur thaiarna på de många thai-boxningsställena slamrar och hojtar något till varandra. Klockan börjar närma sig första passet på dagen, vattenkokaren tjuter och du får snabbt i dig en kaffe, en liten flaska vatten och en halv banan innan du promenerat den korta biten till Unit 27 där träningen hålls.

Det är verkligen en bubbla här. Det enda man gör är att vakna, träna, äta frukost, vila vid poolen, äta, träna, äta, ta en massage och sova. Thats it. Passen är mellan 60-120 min långa och man är helt slut efter varje pass. Coacherna har inget tålamod för ursäkter och inte heller något överseende för att någon inte kan utföra en övning eller släpar efter. Då blir det kollektiv bestraffning eller så åker man ut.

Jag är här för att träna. Och ska vara hårt.

Jag gillar det.

Mina pass ser lite annorlunda ut än resten av gänget. Jag har fokus löp så jag kör ett pass CF/flås och ett pass löpning. Men imorgon kommer jag endast köra ett pass och det är 90 min lugnt löp. Tror min kropp har anpassat sig rätt bra till värmen nu och min löprunda idag gav en bra känsla. Däremot kommer jag vara sliten efter dagens tre pass. Blir 8 h sömn inatt och rejält med påfyllning vid frukost imorgon.

Min plan är att springa till norra delen av Phuket då vi ska hänga på en strand där samt gå på nightmarket under kvällen. Så medan resten av gänget tränar så börjar jag springa (ca 15 km dit) och kommer då ganska lagom vara där när de anländer med sin taxi.

Nej hörrni. Klockan är tio här borta och sängen kallar. Är mätt, varm och dåsig efter massagen jag precis tog. Bådar gott inför natten. Natti.

50

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *