, ,

Från att skolka från orienteringen till att springa med Malin Ewerlöf i Thailand.

Hej från Thailand!

Kom fram 07:00 i morse efter en oerhört smidig flight (stort tack till Thai Airways för uppgradering och bra service, mitt Eurobonuspoänghjärta bultar) och nu ligger jag vid poolen. Som många av er har sett på stories så är jag här med Isabel, Manne, Malin samt Jenny och Robin som vann sina platser, för att springa Sukhothai Maraton på söndag-natt. När jag först fick frågan om att åka var jag utan att tveka inställd på att springa 42 km distansen. Sen, tack och lov, kom vettet ikapp mig och jag insåg att det förmodligen skulle förstöra mer än det gav att springa ett fullt maraton 2 veckor innan IM Jönköping. Men ni som har följt mig en längre tid vet ju hur jag funkar vid det här laget, jag är typisk ”det blir kul” – människa. På gott och ont. Så jag kompromissade med mig själv och beslöt mig att springa 21 km distansen vilket passar väldigt bra då jag ändå hade ett långpass på schemat den dagen. Ända skillnaden är att jag springer mitt i natten i hög luftfuktighet i en djungel. DET blir kul.

En annan grej som är väldigt häftigt med denna resan är att Malin Ewerlöf är med och coachar under veckan. Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle få möjligheten att hänga med Malin nästan en hel vecka, få träna med henne och dessutom få chansen att springa lopp med en sådan legend.

Det är nu jag önskar min idrottslärare från högstadiet hade läst detta. Bitterhaggan som skakade på huvudet åt min tid på 60 meter (kan dock hålla med att den var riktigt dålig) och tyckte jag skulle satsa på något annat än sport då jag ändå inte höll på med Handboll som 98% av Ystads befolkning gjorde. Även känt som Guds gåva till mänskligheten back there.

Så här är jag nu alltså, dag ett i Bangkok. Ligger i skrivande stund vid poolen och tar det väldigt lugnt. Resten av ligan sover på solstolarna bredvid.

Imorgon flyger vi vidare norrut till Sukhothai. Men först ska jag hinna med ett intervallpass med Malin för att köra igenom kroppen en sista gång innan loppet. Vi hörs, hej ♡

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *