Friendcation drar på vinterexpedition till Tornedalen!

Gnistrande sol, knarrande snö under kängorna, rosiga kinder och storslagen miljö med en natur som många inte får uppleva trots att den finns i samma land vi bor i och många av oss spenderar hela livet i. Låter ganska så häftigt va? Jag vet, det är så jädra ofattbart att få pricka av ett drömresemål på listan och dessutom göra det med 10 tjejer från Friendcation.

Den 15 mars åker Friendcation på en vinterexpedition upp till Tornedalen, eller rätta sagt, Övertorneå. Där checkar vi in på Arthotel Tornedalen och kommer under en helg bland annat åka hundspann, bastubad (pax för att göra snöänglar i snön), testa på nedfirning/reppellering på Luppioberget, äta middag i en lavvu och gå vandra med snöskor där lite olika inslag med lokala specialiteter kommer inträffa. Att få skräddasy detta tillsammans med Övertorneå Kommun är inte bara en milstolpe men även en sådan boost – vi gör det vi är väldigt bra på och som vi själva älskar. Att få kombinera äventyr med god mat, vin och gemenskapen som Friendcation bygger gör våra resor väldigt unika och jag ser alltid fram emot att släppa dem. Men just denna resan ser jag lite extra framemot. Jag minns när jag fick idén att kontakta Therese, jag hade precis sprungit ett långpass runt Kiruna då jag var uppe på en jobbresa. Jag stod vid älven och min kropp skakade av lycka och jag kände mig så levande. Efter att ha postat en bild på IG där jag sjöng ut om vilken fantastisk löprunda jag precis hade sprungit så scrollade jag igenom flödet på Facebook och såg att en gammal klasskompis till mig hade uppdaterat sin nya tjänst – som destinationsutvecklare på Övertorneås Kommun. Sammanträffande? Kusligt mycket. Så jag öppnade chattfönstret, slängde iväg ett meddelande till henne samt ringde Louise och här är vi nu, redo att under veckan släppa platserna till 2019 coolaste äventyr. Vi har ett helt hotell för oss själva, förstaklassiga guider och kommer bli serverade riktigt god mat. Det är en resa för alla men det man får dessa tre dagarna är inte alla som erbjuder.

Mer information om resan finns som vanligt i Friendcation SE på Facebook. Gruppen hittar ni här.

Ser framemot att upptäcka vintern med er!

0

0 svar till “Friendcation drar på vinterexpedition till Tornedalen!”

 1. JA JA JA JA!! Vilken resa! Måste bara lyckas få
  En plats ???.
  Wow vilken grej ni planerat, så impad över er och all tid ni lägger ner❣️

  • JA! Boka direkt på fredag – för de kommer gå åt! 🙂

   Det är verkligen en pangresa och värt all tid det tar. Stor kraam!

  • Ligg på låset på fredag, för då släpps länken! Sen rek att inte fundera så mycket utan bara betala in handpenningen direkt så du säkrar din plats! 🙂

 2. I Övertorneå är jag uppvuxen och det är magiskt vackert!
  Men, måste rätta till dig! Övertorneå är inte Lappland – det är Norrbotten 🙂 hoppas ni får en fantastisk resa! 🙂

  • Hej! I den finska delen är det väl kommunen Lapland? Det är det jag har fått med mig. Me kanske är lite otydlig – det är med turistaktören Heart of Lapland. Men jag kan ha helt fel! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *