FRIENDCATION GOES ÅRE MOUNTAIN RETREAT

Det börjar bli en riktig härlig vana att anordna Friendcation häruppe i Åre. Detta är tredje resan vi anordnar upp hit och med tanke på hur otroligt roligt vi har, hur populära just dessa resorna är och hur mycket vi tycker om att jobba med bland annat Holiday Club och Åreguiderna så kommer det definitivt inte bli den sista resan upp hit.

Tjejerna kom i söndags och fick direkt hoppa in i yogasalen där Elin, vår fantastiska guide/yogi, körde ett flow-pass med oss. Därefter var det lite egentid innan det var dags för fördrink och middag. Några gick och badade efter maten, några tog ett glas vin till medan andra gick upp på rummet med sin nya roomie, för det är ju så på dessa resorna – man vet ju inte riktigt vem man hamnar med. Visst har vi roomie-trådar innan men har man aldrig träffats så är det extra nervöst. Och det är det som är det fina med dessa resor, hur modiga tjejerna är och framförallt nyfikna på nya bekantskaper.

Måndagen började med något lugnare yoga, frukost och därefter tog vi oss ut på baksidan där det var dags för kajak och SUP. Framåt lunch drog ett gäng iväg och cyklade downhill, några gick på massage och ett gäng drog iväg på hajk med mig och Louise upp till Åreskutan (eller ja, vi tog kabinen upp en bit) för att äta våfflor. Solen sken, det var relativt vindstilla och humöret var på topp, självklart kunde vi inte gå miste om en pangdag uppe på toppen.

På väg ner mötte vi cykel-gänget som var klara med sin downhill-kurs som vi hade via Åreguiderna, några skulle ner på torget och ta en afterbike medan andra skulle bada i Åresjön. Louise gick på massage, ett gäng drog och spelade padel medan jag själv smet upp på rummet för lite jobb och chill.

Vips så var klockan 17:30 och det var dags för vår hemliga aktivitet – bastubaren! Given succé.

Näst sista dagen inleddes med löpning. Det var ett morgonpiggt gäng som stod redo vid receptionen 07:50 för en halvtimmes jogg + intervaller med mig. Dagen fortsatte sedan med en svettig hike upp till Totthummels-topp där vi bjöd tjejerna på gofika. Vi förundrades gång på gång över det fantastiska vädret, för vi alla hade varit riktigt oroliga över regn och blåst då väder-apparna sa något helt annat än den klarblå himmel vi nu hade. Framåt eftermiddagen körde jag ett cirkelpass med tjejerna och sen var det dags för pizzanight på Wersens, men innan det så samlades alla upp inne på en av tjejernas rum för lite förvin. Jag älskar när sådana spontana meet-ups händer. Man ser hur relations skapas och det sociala faller sig naturligt. Det är det absolut bästa med dessa resor.

Det var med ett stort leende på läpparna jag vaknade dagen därpå, inte för att det var resans sista dag, utan för känslan jag hade i kroppen från resan. Ni vet när man är helnöjd och redo att åka hem, men utan vemod eller tunga känslor? När man är redo att möta verkligheten igen med ny energi och minnen. Exakt så.

Stort tack till alla tjejer som ännu en gång var med på en av våra resor. Åre Mountain Retreat är en hit och vi den blir bara bättre för varje år vi gör den.

Nu laddar vi om för nästa resa, på fredag drar vi till Värmland och glampar med 10 tjejer, det ser jag riktigt mycket framemot!

9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *