Friendcation Staycation GBG på Clarion Post x Reebok Nordics

I helgen gick vårt tredje Staycation av stapeln. Vår röda tråd sen vi startade Friendcation har alltid varit acceptans och våga bredda sitt umgänge. Vi vill att alla ska känna sig välkomna och att våra event/resor ska vara tillgängliga för alla typer av nivåer. Vare sig du är en hardcore träningstjej, gillar lugna promenader eller tror du är ensammast i världen. För det är du inte, det är Friendcation ett bevis på. Detta året har vi haft så många tjejer som har åkt med på resor, utmanat sig själva och gått själva på event, hakat på aw:s och sprungit långpass med mig. Av alla dessa tjejer har vi haft ett par riktiga modiga tjejer som ärligt har delat med sig av att de har varit så nervösa och haft ångest innan, för de har aldrig gjort något sådant tidigare och de har verkligen trott att man inte kan få nya vänner i vuxen ålder.

Mitt hjärta fullkomligt sprängs av stolthet och värme inför dessa modiga tjejer som vågar ge sig utanför sin comfortzone och ge oss den tilliten att anordna en helg för dem med andra likasinnade tjejer.

Det är så jädra coolt det vi gör och jag, med risk för skryt, tycker vi gör det väldigt bra. Jag hade inte kunnat ha en bättre partner än Louise för detta som vi bygger.

Jag och Louise lägger ner så fruktansvärt mycket tid på Friendcation och gör fortfarande allt själva. Vi sköter all kontakt med samarbetspartners, bokar, sköter all administration med tjejerna, packar goodiebags, roddar i lokalerna, fotograferar, ser till så att alla tjejer får information och att de känner att de är med i gemenskapen. Vi ser dagligen till att Facebookgruppen administreras och rullar på, godkänner alla inlägg samt sorterar bland trådarna och svarar på privata mail och dm:s. All den tid och energi vi lägger på Friendcation får vi tillbaka x 100 efter sådana här helger. Visserligen är vi tröttare än när vi checkade in på hotellet på grund av att det inte är någon semester att hålla event och visst sitter vi bredvid varandra som två apatiska grönsaker när vi åker hem på grund av den mentala baksmälla som slår oss. Men allt detta är värt det när vi får umgås med er och se hur nya vänskapsband knyts och tjejer blommar ut i gruppen.

Denna helgen checkade vi in tillsammans med 32 tjejer på Clarion Post i Göteborg. Förra gången när vi körde nere i Malmö (läs mer om det här) så teamade vi upp med Reebok då jag redan jobbar med dem sedan två år tillbaka. Det visade sig vara ett riktigt lyckat drag så vi bestämde oss för att fortsätta ha dem som partner på våra tränings-staycations. De kittade upp tjejerna med kläder från Intersport och såg även till att alla fick ett par riktigt snygga skor.


Vi kom ner redan i fredags vilket även 80 procent av resterande tjejer gjorde då vi hade ordnat ett riktigt bra pris om man ville lägga till en extranatt då Staycation-eventet egentligen började 15:00 på lördagen till 12:00 på söndagen. Men vem tackar nej till en extranatt på hotell? Så medan tjejerna gjorde stan, spa:ade, badade i poolen och bekantade sig med varandra så låste jag och Louise in oss för att packa de sista goodiebagsen, checka av listor samt ta igen lite sömn som vi båda har missat under de senaste veckorna. Klockan 21:00 sov vi djupt i våra fluffiga sängar och vaknade inte upp förens 10 timmar senare i ett soligt Göteborg.

Efter en snabbvisit på Intersport för att hämta det sista av tjejernas kit tog vi ett dopp i poolen och gjorde sedan oss i ordning för att möta alla tjejer som skulle samlas nere i lobbyn klockan tre. Sen drog helgen igång…

….och vi rivstartade med 75 minuters cirkelfys tillsammans med mig och grymma Kajsa som var vår coach för helgen. Jag skötte uppvärmningen samt finalen medans Kajsa drillade tjejerna i svettiga cirklar och övningar för hela kroppen.

Efter träningen körde vi en välförtjänt paus innan vi möttes i lobbyn igen, ombytta och redo, för fördrink med efterföljande middag. Det var så häftigt att se alla tjejerna när de var uppfiffade när man bara någon timme tidigare hade svettats ihop. Det är ju det som är grejen, man behöver inte vara antingen eller, man kan vara både träning och fest, om man nu vill det. Livet är mycket och lite, högt och lågt, glitter och grått, svettigt och uppstyrt – och allt mellan det.

Resten av kvällen spenderades inne på Norda där vi hade bord. Vi åt en riktigt god två-rättersmiddag innan vi fortsatte in på Bon Bon där vi hade ordnat lite nattklubbshäng för alla tjejerna. Det blev en hel del dans, Lovisa gick ner i split och Maria tog hem priset för kvällens festprisse. Jag och Louise smet runt ett. Disciplin när den är som bäst, annars hade vi lätt kunnat dansa hela natten lång.

07:00 ringde vår klocka och jag vaknade i chock. Vad händer?! Sen insåg jag vart vi befann oss och tjugo minuter senare stod vi redo nere i salen tillsammans med Kajsa och Antonia för att lägga ut yogamattor och se till så att alla hade tillgång till dryck. Lite i åtta kom ett sömnigt men ändå (jag är imponerad tjejer) taggat gäng för en timmes träning. Jag tror alla vi hade frukost som en motivator när vi låg i plankan och kämpade oss igenom alla magövningar.


Men som med allt roligt så går det även oerhört fort. Helt plötsligt stod vi alla i lobbyn och kramades hejdå. Och ja, jag erkänner – det kom tårar även denna gången. Nummer byttes och nya dejter bestämdes vilket är ett riktigt starkt kvitto på att det vi gör är något bra <3

Stort tack till Clarion Post Göteborg, Reebok, Powerade, Björn Axén och Swiss Clinic – ni gjorde tjejernas goodiebag till något alldeles extra.

Nu ser vi framemot Krakow dit vi åker med 14 tjejer om mindre än en månad, sen är det nytt år och nya Staycations, ni hänger väl med? För er som vill gå mer i gruppen så finns den här. Vi ses!

0

0 svar till “Friendcation Staycation GBG på Clarion Post x Reebok Nordics”

  1. Det var en sån grym upplevelse!
    Jag hade så roligt och det kommer definitivt bli fler gånger.
    Tack för allt jobb du och Louise gör, fattar att ni är helt utslitna efter ett sånt här event men det är SÅ SÅ uppskattat <3

    • Åh Sara!

      Som jag sa till dig i helgen – du är så jädra modig och speciellt nu efteråt när du har delat med dig om hur nervös du var. Jag är så glad att du följde med! Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *