Friendcation frontar LEE och bjuder in till jeansworkshop!


1949 släpptes den första kvinnliga kollektionen helt riktad mot kvinnan. Jeansen var utformade för att framhäva den kvinnliga formen och man kunde skymta både jeans och jacka på Marilyn Monroe.  Det var höga silhuetter och slimmad passform, precis som bland annat jag dras till idag. För mycken må ha ändrats i världen – men för vissa kvinnor så kommer alltid vikten av ett välsittande jeans bestå.

Hoppa fram 70 år och vi landar till dagens datum. Dagen där jag och Louise stolt presenterar samarbetet tillsammans med Lee Jeans och MQ. Att få lyfta Friendcation tillsammans med ett märke som vi båda har burit under vår gymnasietid är stort. Det betyder väldigt mycket för oss och vi tycker det är så jädra viktigt att hitta samarbetspartners som går i linje med vårt tänk och Friendcation. Som står för samma saker som oss – inkludering, styrka, våga bryta normer och gemenskap.

Nyper mig i armen i skrivande stund – aldrig i min vildaste fantasi skulle jag kunna tro att jag skulle få fronta en kampanj i ELLE (finns här!) tillsammans med min bästa vän!


Några av er vet vad jag tycker om att prova jeans. Det är så starkt betingat med att jag ofta inte kommer i den storleken jag ska ha eller att de sitter dåligt. Känslan för jeansprovning blir då ganska deppig, i alla fall för mig. Därför kommer vi ha ett två jeans-event tillsammans med Lee och MQ under våren där vi kommer bjuda in till en inspirerande workshop om vad man ska tänka sig vid köp och prov av jeans. Våra favoriter Scarlett Skinny, Scarlett High, Elly och Breese kommer finns på plats för utprovning och en hel del annat (det vore riktigt tråkigt om jag avslöjade allt nu.)


Jag har själv testat de olika modellerna och kan ärligt säga att den storlek jag sa att jag trodde hade när vi beställde dem passade mig perfekt. Det var bara i en av jeansmodellerna (Elly) fick jag till och med gå ner en storlek. På plåtningen med Lee inför den digitala native-kampanjen i ELLE så förälskade jag mig i Breese-modellen som är utsvängd och kommer komma starkt i vår samt klassikern Scarlett High. Mina ben såg milslånga ut  och jag kände mig oerhört feminin och snygg i dem.

Låt mig förklara lite om de olika modellerna, det kanske är lättare att förstå när jag nämner de olika jeansen.


Scarlett är Lee´s mest populära modell som firar 10 år i år och lite är av en ikon.  Den finns i en mängd olika tvättar och finns med normal längd i midjan samt en high-modell som är 1 1/2 linning högre än den den vanliga modellen. Som ni ser på bilden ovan får man killer-legs i dem och passformen (skinny) är verkligen 10 av 10 poäng. Slitningen som görs med laserbehandling då man inte längre använder pimpstenar, då det inte är bra för miljön är designad för att framhäva benen ytterligare och fickorna är asymmetriska, vilket ger en snygg passform för rumpan.


Lee´s bästsäljande modell heter Elly och är normalhög med tight spassform ner till knäet och därefter blir byxan rak. Jag har dessa i svart och valde en kortare storlek i längden för att få den där snygga avslutningen vid ankeln. Det är jäkligt snyggt till sneakers och heels till våren.


Sist men absolut inte minst så har vi Breese New Flare! Wow, just wow. Ultimata jeansen i vår, de kommer användas mycket och jag ser framför mig hur jag byter ut de svala blusarna och t-shirtsen mot tjocka ribbstickade koftor i höst. De är verkligen så sköna och sitter som en smäck. Jag fick en sådan jädra fin bakdel i dem och de framhävde verkligen mina kurvor. Jag gillar jeans som lyfter bra och förstärker kurvorna, vilket dessa gjorde.

Vi är så glada över att få fronta denna kampanjen, det är stort att kunna bjuda in till detta för snart 5000 tjejer i vårt nätverk (klicka här för att komma till Friendcation-gruppen) och att utveckla vårt intresse för mode. Det ska bli riktigt roligt att göra denna workshopen tillsammans med Lee och bredda kunskapen om jeans och göra det lättsamt att prova jeans igen. För som jag skrev tidigare så är det något jag drar mig för, men något säger mig att det kommer bli ändring på det.

Hoppas vi ses på eventet i mars, info kommer att komma – håll utkik i gruppen! Nu kör vi!

0

12 kommentarer

    1. ÅH, det är den BÄSTA feedbacken jag kan få. Tack! Jag försöker verkligen bara tacka ja till sådant som är just det du beskriver. Tack tack tack!

  1. Vilket kul samarbete! Blir så sugen på att testa Lee, har aldrig ens provat ett par … Jättefina bilder! Jag måste säga att dina samarbeten är väldigt genomtänkta och verkligen gynnar oss läsare. Kram och ha en fin semester!

    1. Men TACK! Jag vill ju verkligen att de ska kännas exakt så. Tack snälla för feedbacken! 🙂

  2. Hej! Blir sugen på ett par breese😊har du samma storlek på scarlett high som på breese? Är breese höga i midjan?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *