, ,

Friendcation X Terreno X Resia

I samarbete med Resia

I samarbete med Resia har Friendcation som jag och Louise driver äntligen varit på vår drömresa som ganska exakt ett år sedan började planeras. Det var efter vårt första staycation som vi anordnade på The Winery hotel som vi båda insåg att vi måste ta ner tjejerna till deras egna vingård nere i Terreno, Toscana. Vi tog ett möte med Sarah som är ansvarig för bokningarna samt är vår kontakt för våra events på The Winery och pitchade in idén. Hon älskade hela upplägget och desto mer vi pratade om det desto mer insåg vi att drömmen om att åka ner ett stort tjejgäng till en vingård faktiskt skulle bli sann.

I lördags stod Sofia Ruhne och välkomnade oss med öppna armar när vi anlände efter en relativt smidig flygresa ner. Sofia som numera driver gården efter sina föräldrar som köpte gården 1988 och har tillsammans har skapat en fantastisk plats mitt i de idylliska omgivningarna.  Vinmakeriet är ekologiskt (kommer till fördelarna angående det sen) och producerar årligen 100 000 flaskor som bland annat säljs på The Winery Hotel.

Efter att ha skålat i deras egna vita vin och fått i oss lite tilltugg åkte ett gäng ca 10 minuter upp i berget där familjens privata hus som tidigare användes av Sofias syster. Där skulle 6 personer bo medan resten av gänget bodde nere på vingården. Jag, Louise, Josefin, Ida, Emma, Thowe och Angela åkte upp tillsammans med Björn som har jobbat på gården i 15 år. Björn har varit som en extra-pappa för alla under vistelsen, skjutsat hem på kvällarna, hjälpt till med varmvattnet och funnits där med sina roliga skämt och visdomar om Italien och livet på gården.

Då det är jag och Louise som tillsammans med Sofia har satt agendan för resan fanns det givetvis lite tid för återhämtning. Så tjejerna fick fri lek till ca klockan sju då vinprovningen skulle starta nere i gårdens vinkällare innan kvällens middag skulle börja.

Vinprovningen var riktigt intressant och oerhört uppskattad, det är något speciellt att sitta nere i en mörk vinkällare i skenet av massa ljus med flera hundra vinflaskor som sticker fram ur vinställen. Att Sofia dessutom var en fena på att dela med sig av gårdens historia, hur vinet produceras och vad vi kan förvänta oss av de olika vinsorterna.

Kvällen avslutades med en trerätters middag av vår alldeles egna kock som (håll i er nu) bara är 22 år gammal. Fabian jobbar vanligtvis på Gotland, på ett ett ställe som heter Rot och är nere på Terreno ett par veckor för att gästspela och lära sig mer om det italienska köket. Han gjorde fullkomlig succé under dessa tre dagarna och varenda rätt fick oss alla att bli en smula knäsvaga. Han lagade allt från scratch av gårdens egna grödor och tillsammans med Terrenos vin kan jag med handen på hjärtat säga att vi varje dag har ätit förstklassig mat. Det har slagit alla förväntningar. All personal på gården har varit helt fantastisk och framförallt Vendela som också nere från Sverige för att lära sig mer om vin och gården.

Nu sitter jag på flygplatsen och hoppas att detta inlägget kommer upp som det ska, jag har haft strul med min telefon och inte haft någon uppkoppling alls denna resan. Det stående skämtet denna resan har varit det man har hört mig säga mest denna resan (förutom “Si Si!” till mer vin) vilket har varit “kan någon dela nät med mig?”.

Jag delar upp resan i fler delar då jag har SÅ mycket bilder och inte vill stressa upp något från resan, den är för bra för att bara skrafsas ihop i farten.
Första kvällen var fantastisk med god mat, superb vinprovning och härliga samtal mellan 18 tjejer som började bli varma i kläderna efter resan ner ihop. Det var en försmak av vad som skulle komma, en liten hint om det fantastiska äventyr som Toscana skulle ge oss alla.

Nu är jag trött, mätt och fylld av intryck. Min kropp är rödvinsmarinerad och min själ lycklig av allt skratt och kärlek som dessa tre dagarna har gett. Vi hörs snart igen, det är boarding om en kvart och därefter väntar en snabb mellanlandning i Amsterdam innan gänget delar på sig då några ska till Göteborg. Vi hörs snart igen, då med bilder från vår promenad ner till Greve Chianti och vår fantastiska picnic bland vinrankorna. Ciao!

0

0 svar till “Friendcation X Terreno X Resia”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *