Friendcation x Winery Hotel

Ser ni bilden ovan? Den säger allt om hur jag känner för Friendcation. Det är något helt fantastiskt som växer fram och som jag skrev på Instagram så började jag gråta på Yogan när jag tänkte på helgen. Det var en sådan enorm våg av tacksamhet och glädje men även stolthet som sköljde över mig, att jag mitt under hundens position till Sheilas lugna röst kände hur jag började darra. Och när vi sedan låg ner i en position jag inte minns namnet på så började tankarna vandra iväg. Jag tänkte på tjejerna som låg bredvid mig och djupandades, på hur modiga de är och hur alla med sina olika bakgrunder, historier och personligheter delade denna upplevelsen och nu hade skapat sig en gemensam nämnare. Inte nog att de hade skapat sig en historia så hade de alla vågat göra exakt samma sak och det är att gå med i Friendcation, anmäla sig till en resa och åka utan att veta vilka som mer ska med. Vem man ska dela rum med. Vad som kommer hända. Att helt lämna ut sig och ge av sig själv. Det är så oerhört fint och det var när jag tänkte på det jag kände hur tårarna började rinna. Hela mitt hjärta värkte av stolthet över vad jag och Louise skapar och jag kommer alltid tycka det här är det bästa vi har gjort.

Vår lördag började med att jag och Louise möttes upp (börjar bli en tradition nu) vid tolv för att äta pizzan på Delin som ligger bredvid hotellet och därefter packa goodiebags tjejerna. Framåt tre började tjej efter tjej trilla in och det blev tillslut fullt ös i receptionen med att dela ut träningskläder till alla 30 tjejer. Att mer än hälften av tjejerna aldrig hade träffats heller la till en extra nivå i välkomnandet då man även fick sin rumspartner tilldelad.

När alla var incheckade och ombytta så möttes vi upp nere i Lobbyn igen för att gå igenom dagens träningspass lett av…mig! Premiärcoachade och nästan alla tjejer valde att följa med på min träning vilket jag såklart blev väldigt glad över. De andra tjejerna delade upp sig, några gick och powernappade medan ett gäng gick på en promenad med en pizza som avslutning. För det är just det våra Staycations handlar om – man får göra precis som man själv vill.

Träningen gick riktigt bra, efter en lätt jogg bort till vattnet fick tjejerna en lättare genomgång av löpskolning, intervaller och därefter köra 2 x 4 min cirkelfys. Jag lät dem avsluta med en teamwod med fem personer i varje team där man tillsammans skulle göra 50 repetitioner av 5 olika övningar. Vilket jäkla driv och kämparglöd! Alla tjejerna peppade och hejjade på varandra. Det var så oerhört häftigt att se hur de körde på utefter sin egna förmåga.

Jag blev oerhört rörd av att få höra att flera av tjejerna hade fått en nytändning till träningen igen och längtade efter sitt nästa träningspass. DETTA! Detta är precis vad jag vill förmedla, viljan till träning och att våga sig framåt.


Efter träning kommer alltid en belöning. Jomenjavisst! Afterrun uppe på hotellets takterass och uppvärmda pool. Här hängde vi i någon timme och drack bubbel i den varma eftermiddagssolen, hela vår existens stavades ”NJUTNING” och trots att vi skrämde bort två stackars par som nog fick sig en chock när 30 brudar stegade in med bubbel i händerna så var det toppstämning hela tiden. Vilken grej att få hänga ute i en pool i början på april efter ett grymt träningspass med ett helt gäng av underbara tjejer.


Framåt halv åtta samlades vi nere i baren för en fördrink. Jag smet ner tjugo minuter tidigare för att ta ett glas bubbel i min ensamhet och liksom..få känna in allt.

Ett tu tre så stod där ett gäng tjejer i klackar, klänningar, kjolar, glittriga toppar, läppstift, bling bling, leopard – you name it – bredvid mig och jag kände hur lördagskänslan bubblade inom mig. Jag såg så framemot kvällens middag och alla samtal kring bordet. Men först skulle vi få en tur i vineriet samt enklare vinprovning lett av Sarah Djerf som vi har turen att jobba med. Hon ska även med oss ner till Toscana om 4 veckor vilket vi ser väldigt mycket framemot. För er som inte har varit med så länge här på bloggen så var vi på Terreno, Winery Hotels vingård i oktober  (läs mer om den resan här) och fick lära oss mer om deras viner. Viner som nästa år, med hjälp av oss som var där nere förra året, kommer stå redo för försäljning på bland annat Winery Hotel. Det är lite häftigt!


Dagens höjdpunkt, eller mja, allt var riktigt bra men middagarna brukar alltid vara väldigt speciella då vi har vår favoritdel ”round the table” som är ett stående inslag i alla våra resor, events och Staycations. Vi tummar aldrig på detta och det är för oss vad Friendcation handlar om. Hela själen. Det låter klyschigt när jag skriver att det är något som måste upplevas, men det är så. Dessutom vill vi inte heller skriva ut allt som delas då detta ska vara en frizon för tjejerna. Men det är oerhört fint och det blir en del tårar.


Så blev det söndag och jag vaknade vid sju, tassade ner, tog en kaffe från restaurangen och mötte upp Sheila som skulle hålla i ett yogapass. Jag har Yogat med Sheila tidigare och tycker hon är riktigt bra på att förmedla en behaglig känsla i yogan. Jag är rätt omotiverad till att yoga och har kommit fram till att det inte är något för mig, men jag lyckas ändå hålla någon form av lugn under Sheilas pass.


Tiden går alltid fort under ett Staycation, helt plötsligt sitter man där i lobbyn efter frukost och kramar om alla tjejer. Det är dags att säga hejdå och man är full av intryck. Så även denna gången. Några av tjejerna hann även att haffa platser till Italien om ett par veckor, så vi får chansen att hänga mer då.

Stort tack till Reebok Nordics som kittade upp våra tjejer i ursnygga träningskläder, till The Winery Hotel för grym service, till Sheila som kom och höll yoga och till Åhléns/Skir som skickade ett gäng produkter till tjejerna. Och såklart – TACK Louise för du är en grym partner in crime. <3

Vill ni gå med i gruppen så finns den här  och våra samt många av tjejernas bilder finns samlade under denna #FriendcationSE.

It sure was a blast, ses i Toscana tjejer!

0

5 kommentarer

  1. Jag blir så glad över eran idé! Har själv varit singel i långa perioder och bytt städer och kan så komma ihåg känslan av att vara så sjukt ensam när alla andra haft familjehäng. Ni öppnar upp en arena som inte tidigare funnits, att som tjej få möjlighet att få träffa nya vänner, och det är så grymt!! Så heja er!! ????❤️

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *