Getaway.

Igår lämnade jag kontoret runt halv två och tog med mig jobbet ut till Runmarö där Sophies familj har landställe. Mötte upp det blonda yrvädret i Slussen och fortsatte sedan tillsammans ut till Stavsnäs för att ta färjan över.

Det var som att lugnet slog ett fast famntag runt mig direkt när jag satte ner foten på bryggan och jag kände ett sådant lyckorus när vi promenerade den lilla biten längs grusvägen bort till viken där det lilla röda huset låg. Vattnet låg bara några meter från ytterdörren och längst ut på bryggan såg man den lilla bastun som blev pricken över i:et av den perfekta skärgårdsidyllen.

Efter att ha hälsat på hästarna och de små grisarna så satte vi oss och jobbade några timmar. Vid halv sju klappade vi ihop våra datorer, tog ett glas vin och satte oss front row mot havet.

Insåg där och då att nästa sommar (minst) måste spenderas två veckor i skärgården. Minst. Blev lite nedstämd över tanken att jag skulle ta första färjan hem morgonen därpå då jag skulle hem och jobba men insåg snabbt att det var fredag och en helg ute med båten väntade. Ännu mer skärgård. Magiskt. Själen jublade.

Sen började magen knorra och störde sinnesfriden.

Sophie slängde ihop en grym halloumisallad med rotfrukter, vilket vi förhöjde med att smälla i oss 200g Marabou till efterrätt. Avslutade kvällen med att basta och bada under en hett glödande sol som gick ner.

Det är något alldeles speciellt ta “kvällsduschen” i havet. Det sitter i sedan

scouterna och när man hajkade. Jag må vara en jävel på sjyssta restauranger, läppstift, högklackat och sköna resor. Men är det någonting jag alltid återkommer till så är det naturen. Det är trots allt det mest fantastiska som finns. Enkelt och avskalat. Rödvin i slitna jeans och hålig skjorta. Barfotasteg i gräset och flugor som irriterar huden på nätterna i små varma rum där fönstren står på vidgavel.

Kanske att jag romantiserar det..eller nej, det är så. Helt jävla underbart.

Vaknade tidigt runt sex morgonen därpå, slog upp en kopp kaffe och tassade sedan ner på bryggan. Efter en stund var det dags att ta båten in till stan igen och vi begav oss mot bryggan där den lilla färjan skulle hämta upp mig samt släppa av några som kom från Sandhamn. Var hemma igen efter lite mer än en timme, gjorde en smoothie, hällde upp min drog (p-max) och slog sedan upp datorn. Tackade mig själv för beslutet att jobba hemifrån och började beta av listan på min to do list.

Kan knappt vänta till Lördag morgon. Är mer än redo för en lugn helg.

Ha en fin fredag, kram.

7

2 svar till “Getaway.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *