Gili Trawangan runt på cykel

 Vår första heldag på Gili T spenderades på cykeln. Efter att ha avnjutit en bättre frukost vid poolen i vår villa (ja, det ingår indoor dining i vår egna villa, faa-aantastiskt!) så gav vi oss iväg på våra cyklar som ingår i priset för boendet. Vi började med att cykla bort till västra sidan av ön, baksidan, och svängde vänster istället för höger och begav oss ner mot sydligaste spetsen på ön. Efter 20 minuters cykling fann vi en fantastisk spot vid ett ställe som heter Pondok Santi. Det var som en liten oas med klarblått vatten och orörd sandstrand. Där slog vi läger, beställde in varsin kokosnötsmoothie, och spenderade ett par timmar med att bada och läsa.

    
Framåt ett fortsatte vi med vår upptäcksfärd och cyklade runt udden upp mot framsidan av ön och den mer livliga delen. Jag hade fått tips om ett fräsch ställe som serverade magiska smoothiebowls av Sandra, en tjej från Friendcation som spenderade 6 veckor på Gili för ett tag sedan. Och då det var min tur att beställa lunchställe så var valet ganska enkelt. Vi stoppade vid Kayu Cafe som ligger precis vid färjeläget på huvudgatan, leta efter en träbyggnad mittemot en rosa Mojitovagn.


En raw peanutbutter chocolate smoothiebowl samt en iskall mint/gurk/äpple detoxjuice senare var vi på väg igen. Vi stannade till vid en av de många försäljarna vid båtarna och bokade en snorkelutflykt till dagen därpå innan vi begav oss upp mot norra delen av ön. När vi hade kommit förbi den nordligaste delen och passerat Coral Beach så var ön rundad.

Ett par foto och bad-stopp senare,bilder från Malibu Beach Club, så fortsatte vi neråt på samma väg som vi började på morgonen tills vi kom tillbaka till Santi. Lagom tills Happy Hour´n (varenda ställe kör med HH) började och vi fick två iskalla Bintangs i våra händer. Det går att cykla runt ön på en knappt en timme om man cyklar på, eller så gör man som oss och gör en halvdagsutflykt av det med stopp och häng på olika ställen. Supermysigt!


Kvällen spenderades med afterbeach vid vår pool följt av middag på ett riktigt sjysst ställe. Mer om det i ett annat inlägg, nu avgår båten snart härifrån, gäller att haffa en bra plats uppe på däck. Kram på er, hej!

0

4 kommentarer

    1. Klart Afrika kan vänta, dessutom är Afrika bäst på hösten. 🙂 Spenderade ett år från och till i Marocko för ett par år sedan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *