Håll koll på vätskan!

I betalt samarbete med Powerade.


Det är varmt, olidligt varmt men ändå sitter man där på stålhästen och kämpar sig ut från den kokande innerstan. Ut, ut UT på milslånga vägar där man kan cykla fort, lätt och länge. Drömmen, eller hur? Vad som inte är drömmen är vätskebrist. Tro mig, jag vet allt om det. Inte nog med att jag är dålig på att dricka under träning. Fråga bara Emily som var tjugonde minut vrålar ” Joanna, drick!” så är jag fatalt dålig på att dricka sportdryck. Under IRONMAN 70.3 Marbella så drack jag en halv flaska på tre timmar. EN HALV. Förstår ni hur lite det är? Det fick jag dock sota för på löpet sen. Det blev lite bättre på IRONMAN 70.3 Jönköping då jag fick i mig 1,5 flaska, men fortfarande, det är inte bra.

Under min träning inför Kalmar har jag fått möjligheten att samarbeta med Powerade som har försett mig med sportdryck. De är lättdruckna, innehåller det jag behöver under mina långa cykelpass och smakar gott. Drycken är Isoton vilket innebär att kolhydrat och saltinnehållet är detsamma som kroppens nivåer och ger bra vätskeupptag när dricks då den inte tömmer cellerna på vätska. Låter det komplicerat? Okej, men såhär. Den innehåller både salt, natrium och kolhydrater vilket är väsentligt för under och efter hård träning.  För några veckor sedan gjorde jag en drink med citrus/lime-smaken efter mitt långpass. Jag hade sprungit 20 km och kom hem, hällde upp med några isbitar, lite mynta och pressade över lite mer lime. I med ett sugrör och tada-a det var som att muta ett litet barn att dricka.

Givetvis cyklar jag inte med flaskan utan preppar mina flaskor innan jag drar ut. Helst med passionsfrukt-smaken då den är absolut godast. Smakar saft och lämnar ingen eftersmak eller ”hinna” på tänderna.

Somliga kör med hederlig Coca Cola, somliga kör med vatten blandat med salt, medan andra kör med olika varianter av sportdryck som finns på marknaden. Det finns inga rätt eller fel, det viktigaste är att man dricker, i alla fall för mig. Det är det jag kämpar med inför varje tävling.

Lycka till och hoppas vi ses i Kalmar, ska hejja på er alla!

0

 1. När jag löptränade mycket för några år sedan, så hade jag alltid powerade med på mina långpass. Har haft det med på både Sthlm-halvmara och Göteborgsvarvet, toppenbra! OCH det finns goda smaker att välja mellan, och inte bara citron 😉

 2. Hej Joanna
  Tack för ditt inlägg. Har en tävlingscyklande son så jag vet vad en hjälm betyder. Har även sett våndan av vad ett fall framåt kan åstadkomma.
  Abloc cyklister som kämpar och kör fort…sista Vättern med maxfart på 43…mustasch kamp.
  Å min vänner här hemma som garvar lite åt mig när jag tar på mig min neonfärgade specialized hjälm …inte förskönande…och cyklar med elcyklar utan hjälm…..billig livförsäkring.
  Krya på dig och hoppas du kan vara med i Kalmar

  1. Hej Margaretha!

   Tack för din kommentar. Tycker du verkar som en helcool mamma som stöttar din son och drar på dig din hjälm. Din kommentar värmer. Stor kram <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *