Havrepannkakor med Kaslink Aito


Minns ni denna lunchen? Då fick jag chansen att testa på Kasklink Aitos produkter och blev positivt överraskad över hur de smakade. Vilket ledde till att Aito ville göra ett samarbete med mig och vi vet alla att en förutsättning för ett lyckat samarbete är att man genuint tycker om produkterna – så jag blev såklart väldigt glad över frågan och här är vi nu.

Det tog mindre än två timmar efter att jag hade fått produkterna till att jag testade dem. Fanns ingen idé att vänta, nu skulle de få bevisa sig själva. Det är en sak när Mathias Dahlgren lagar mat på dem, en annan när jag gör det. Ni som känner mig vet att jag inte är någon stjärna i köket. Så att göra någon avancerad fiskrätt med tryffelskum vore lika troligt som att landa på månen. Så istället valde jag att göra rätten jag hade tänkt att göra till lunch innan jag visste att budet var på väg. Men valde att göra allt glutenfritt och havrebaserat, ni vet anpassa efter produkt, kompetens och tid.

Produkterna jag testar är följande:

Oat for Whipping
Oat Drink Barista

Förutom att Oat For Whipping används som grädde och går fort att handvispa så hade jag även i den i pannkakssmeten. Den har en söt, len och fluffig smak och visst finns en eftersmak, men den är inte lika stark som andra havreprodukter. Barista använder jag i min latte och trots att jag är ett stort fan av ett annat märke när det kommer till kaffemjölk så kommer Barista in som en stark utmanare. De får  helt nekelt samsas om min uppmärksamhet i framtiden. Barista är krämig och jag testade att skumma den lite innan vilket funkade lika bra som att hälla på kall. Båda produkterna är gluten och mjölkfria. Organic milk drycken är dock inte glutenfri, men det är den enda skillnaden.


Produkterna är producerade i Koria, Finland och havren är närproducerad. Tänk nordisk superfood! För mig känns havrebaserade produkter naturligt i med att jag äter mycket gröt och dessutom är medveten om havrens hälsofördelar. Dessutom smakar de bättre än sojaprodukter, så det är liksom inga konstigheter för mig. Men jag kan förstå motståndet då det kan ta ett tag att vänja sig vid eftersmaken, därför tycker jag att man ska testa och leka sig fram. Prova att laga mat/baka med produkter man är nyfiken på, ställ frågor och framförallt utmana företagen.

För er som undrar så finns produkterna i dagsläget på Coop, Hemköp, och Willys.


Här kommer receptet på mina havrepannkakor.

3 ägg
2 dl havregryn
1 tsk finmalen kardemumma
1 tsk bakpulver
1/2 dl Oat for Whipping

Steg på låg värme i kokosfett, servera med valfri topping men kan varmt rekommendera en stor klick Oat For Whipping mango och frön. Drick latte  gjord på 1/2 dl Oat Drink Barista till. Enjoy!

P.s Det var JÄKLIGT gott och perfekt som lättare lunch inför ett träningspass då jag helst inte vill vara mätt.

0

4 kommentarer

 1. Det ser himla smarrigt ut!! Här i Tyskland finns det tyvärr så få alternativ till vanlig mjölk, jo soja finns men jag gillar inte sojaprodukter! Tyskland är så trögt … speciellt när det gäller alternativ till mjölk/jogurt, kan bero på att de har den största mjölkproduktionen i Europa…det är ju politik inblandat i det mesta. Men jag får väl hålla tillgodo med smarriga matbilder så länge ;o)) Köpte förresten ett par Lee jeans och de är ju bland de bästa jag någonsin haft (och jag har väldigt många …)! Varför har jag aldrig ens prövat ett par innan?? Sitter som en smäck och är så sköna! Tack för det!! Stor kram!

  1. Det är väldigt smarrigt, du får testa någon dag, men köra vanlig mjölk istället då 🙂 Eller köpa med dig hem från Sverige! haha! 🙂

   Men KUL! Lee är otroligt sköna och sitter bra, jag är verkligen så glad att få jobba med dem!

   Stor kram

 2. Smarrigt! Tack för recept, ska testas snarast 🙂
  Jag använder Aitos grädde till en egen variant på semmelgröt. Alltså dra mig baklänges så gott! Tillsammans med crunchy mandelsmör.
  Grymt jobb du gör med blogg, IG, samarbeten!

  1. Hej! Kul! Det receptet vill jag testa, vill du dela med dig av det till mig? 🙂

   Åh, tack – betyder väldigt mycket för mig att höra det!

   stor kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *