Hej från fjällkontoret

Friheten över att kunna packa en väska, stoppa ner dator, kamera och bara dra är obeskrivlig. Och det är precis det jag gjorde i går morse. 05:00 ringde klockan och tjugo minuter senare låg längdskidorna på plats och svängde ut från Sundbyberg med siktet inställt på Sälen. Ett par timmar senare var jag framme i ett soligt Sälen där Anna, som har stugan uppe i Tandådalen, kom ut och hämtade mina väskor samt meddelade att om ett par timmar har vi längdåkningslektion. Jahaja, det är bara att inställa sig log jag för mig själv och hälsade på Emelie och Anna som också är här uppe och jobbar remote.

Efter en lunch bestående av soppa och nybakat bröd samt ett par timmars jobb begav vi oss ut i ett krispigt spår. Temperaturen hade sjunkit ner till -11 och vi höll oss varma genom att åka (nåja, staka oss fram) i spåret tills Olle, vår eminenta skidlärare anlände.


Två timmar och 10 km senare var vi tillbaka med rosiga kinder, kalla tår och hög puls. VILKEN jäkla pangstart på min fjälljobbvecka.

Idag har dagen börjat med tidigt jobb och därefter utförsåkning. Pausade för lunch och mailcheck innan jag återvände till backen för ytterligare en-två timmars åk. Under eftermiddagen hade jag ett spännande (håll tummarna) möte med en förhoppningsvis ny samarbetspartner för i år. Och nu då? Kan vara så att vi drar ut i längdspåret igen för lite kvällsåkning. Måste ju fila på alla tips jag fick igår. Men först styrkepass på gymmet.

Vi hörs,

59

2 svar till “Hej från fjällkontoret”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *