Helkroppscirkel och att våga bänka.

Jag har lovat att dela med mig av passet jag satte ihop åt mig och Mathilda i tisdags. Det brukar bli så att jag sätter ihop träningspass åt mina vänner när vi tränar ihop. Jag tycker det är kul och jag tror faktiskt de flesta tycker det är rätt skönt att få ett upplägg som de vet är jobbigt serverat. Eller så har mitt ego missuppfattat det, men så länge har ingen klagat. (Pjuh)

a) 5×10 set benböj (jobba upp till 80% av max sista setet)

b) 5 varv:

15 st good mornings med stång + vikt.
15 st KB swingar
15 st bicepscurl med axelpress (hantlar)
15 st skridsko sidohopp (tempo)

c) 5 varv:
15 st utfall med stång + vikt.
30 st raka marklyft med KB + 30 st sumosquats med KB (direkt efter varandra)
15 st armhävningar mot bänk.
15 st sido-situps på pilatesboll.

d) 5×8 bänkpress (till failure).

Så var det med det. Enkelt, flåsigt, tungt emellanåt och kul – men framförallt så är det ett pass man kan göra lite när som. Och när det kommer till bänkpress så vill jag uppmana fler att lägga in det i sin träning. Det är en grym övning för både axlar och triceps, samt även hållningen när man cyklar mycket. Jag har märkt att jag får mindre ont i axlar och ovansida rygg när jag har börjat köra lite mer bänkpress vilket är skönt då all cykel, speciellt i tempoläge, är rätt påfrestande för min rygg. Nu är allt relativt och väldigt individuellt, men det är en styrkeövning som bygger grym överkroppsstyrka, dessvärre är det även en av de mest kritiska övningarna då man lätt kan skada sig om man inte tillämpar rätt teknik eller lassar på för mycket för man har hybris och vill bänka lika tungt som de coola kidsen.

Ha en fin dag godingar, hej!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *