HELLO DUBAI

Vi kom till Dubai vid 12 tiden igår och tog oss genast ner till stranden. Vi bor ca 5 min från JBR Beach, mitt i Dubai Marina och valde att bo här just för att kunna dra ner till stranden. Det är ca 25 minuter med taxi till DIFC där alla high end restauranger och barer ligger, vilket kanske låter segt, men man får inte glömma att allt ligger relativt utspritt här och man få åka en del mellan områdena.


Vi bor som sagt på Millenium Place, ett helt OK hotell med stora rum och ett väldigt bra läge. Jag hade hoppats på ett rum högt upp, vilket vi fick, och jag kunde därmed checka av min box på min Dubai-lista. Bo 25 våningar upp. Jag vet inte varför, men det är något med skyskrapor och den utsikten som ger mig en känsla av frihet. Får samma pirrande känsla i exempelvis Hong Kong. Byggnader är majestätiska och jag blir alltid fascinerad av dess grandiosa uppenbarelse.

Stranden var väl helt okej. Inget wow. Kändes som att man var i Barcelona, fullt med folk och grumligt vatten. Men som sagt, vi ville bara ligga i en solstol ett par timmar och läsa en bok. Att se och höra vatten räckte gott denna dagen.

Idag åker vi eventuellt till en annan strand, har några på min lilla Dubai lista. Det luter åt, Al Mamzar eller Palmen, vi får se. Eller så kör vi JBR igen för att slippa sitta i bilen så vi kan maxa dagen med lite sigthseeing senare ikväll.

En annan grej innan jag avslutar, stort tack för alla era fina meddelanden och kommentarer här inne. Och kul att ni är så många som hänger med mig här. Jag har inte hört något nytt gällande kontot. Men det som är skönt är att JAG inte är blockad, utan att det är något tekniskt. Samtidigt som faktum kvarstår, jag kommer inte in och jag vet inte hur eller när det kommer lösas.

Det är oerhört jobbigt.

98

8 svar till “HELLO DUBAI”

  1. Aha, det förklarar varför du inte synts i mitt flöde på ett tag. Håller tillgodo med bloggen så länge? Hoppas ni har en fantastisk resa!??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *