Herregud vad jag längtar tills dessa kvällar då hela världen är min

Jag kliver upp ur badet och greppar det torra vita vinet som står på kanten. Tar en klunk och går ut naken ut genom hallen till sovrummet. Ur högtalaren spelas en välbekant låt från en av alla prepfestlistor och jag sjunger med medan jag väljer kläder för kvällen, fönar håret och målar omsorgsfullt i brynen. Chattråden fylls med meddelanden av taggade vänner. Pling. Pling. Det välbekanta pirret och känslan av att vad som helst kan hända sprider sig tillsammans med ytterligare en klunk vin genom min kropp. Det plingar till ytterligare en gång i telefonen. Taxin är på väg. Mobil, läppglans, nycklar. Klackarna slår mot marken. Huden vibrerar och jag möter leendes mina vänner i baren. “Skååål” tjoar vi och slår våra glas mot varandras innan vi sätter oss till bords och beställer ytterligare en drink. Sällskapet utökas och snart är det långa bordet fyllt av skrattande vänner som sjunger ikapp. Jag vänder mig mot min vän som sitter om min högra sida och möts av ett par lysande blå ögon. Hon visar en bild på en kille i mörkt hår och stort pillermariskt leende. “Ikväll sker det goomman!” väser hon och skickar iväg ytterligare ett sms. Jag skrattar och replikerar att jag inte förväntar mig något annat. Kvällen fortsätter till ett nytt ställe. Jag beställer in ett gäng med hotshots och samtidigt som vi höjer våra avlånga glas med grädde som skvalpar över vrålar alla “hotshots hotshots hotshots”! Musiken dånar och svetten rinner längs ryggen. Det finns ingenting som kan stoppa oss ikväll. Vi dansar. Jag dansar. Det är fest hos mig ikväll och hela världen är min sjunger jag högt och skålar mot ett bekant ansikte som lägger armen om min rygg. Vi dansar från ställe till ställe. Sida vid sida. Dansar till solen går upp över staden jag älskar. Hand i hand, med svajande steg och munnen full av chilicheese rör vi oss hemåt. Baksmällan har ännu inte infunnit sig men jag vet redan nu att det kommer vara värt det.

Herregud vad jag längtar tills dessa kvällar då hela världen är min.

54

2 svar till “Herregud vad jag längtar tills dessa kvällar då hela världen är min”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *