Hon förtjänar hela himlen

Ingen vill vara en jobbig jävel, men vet ni vad? Många behöver vara just det. Och många av oss saknar just det som ofast kallas för jobbigt.

Civilkurage.

1 av 3 kvinnor blir under sitt liv utsatta för våld eller sexuellt våld. Mörkertalet vad gäller ”bara” psykiskt våld vågar vi knappt tänka på. Majoriteten av detta våld sker i nära relationer. Är det här ok? Enligt den överväldigande majoriteten av oss: självklart inte. Ändå fortsätter det. Dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år. ”Det låter mycket hos grannen, men man vill ju inte sticka näsan i blöt.”

Ingen vill vara en jobbig jävel som sagt.

Och nej, denna videon kommer inte stoppa x eller y hand att fara genom luften och landa på henne. Denna videon kommer inte göra våldtäkterna ogjorda. Men den kan bidra på det sättet många av oss har möjlighet till nu.

Detta är mitt bidrag och uppmaning till att spendera Black Week. Skit i den där jävla blendern
om du måste välja.

Jag blev så oerhört stolt och rörd när Maria kontaktade mig med frågan om jag ville vara med i videon. Det fanns inget att tänka över. Självklart ställer jag upp. Självklart lyfter jag intativet. Detta är så oerhört viktigt, framförallt nu under pandemin. Våldet hemma har ökat och många utsatta kvinnor (och barn, för den delen) mer eller mindre tvingats till isolering med sina förövare. Jobb, skolor och andra platser som fungerat som tillflyktsort är nu inte längre tillgängliga.

Varenda krona utöver material- och fraktkostnader går raka vägen till @kvinnatillkvinna, som vet precis hur man gör för att hjälpa på allra bästa sätt.SWISHA valfri summa till 123 620 71 95. Skicka ett dm eller mail till info@honfortjanarhelahimlen.com, så får du tillgång till galleriet för posters före alla andra. Läs mer på www.honförtjanarhelahimlen.com och www.kvinnatillkvinna.se

Se hela videon här.

Det kan vara din syster, din dotter, din mamma, din vän. Det kan vara du.


45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *