,

Hotel Santa Teresa Rio MGallery

Tänkte berätta lite om Hotel Santa Teresa Rio MGallery by Sofitel som vi bodde på i 2 nätter. Det var verkligen ett fullträff och jag är så glad att vi valde det. Hotellet ligger högt uppe i Santa Teresa och är ett urbant chict boutiquehotell med stil inspirerad av kaffeplantagen och den brasilianska kulturen. Inredningen är stilren men fortfarande bohemisk med träinslag, varma jordiga färger och mycket ljus. Väldigt kolonial art deco. Det är ett Accorhotell och finns bland annat på Hotels.com där vi bokade.

Hotellet har ca 40 rum och erbjuder en fantastisk pool med utsikt över favelorna och hamnen, SPA och en restaurang som har fått högt betyg. Vi åt på Térezé en av kvällarna och blev serverade en trerätters meny inklusive vin och kaffe för ca 600 kr per person.  För vad vi fick så var det riktigt bra pris speciellt när maten höll väldigt hög standard.

I samma lokal serveras även frukost mellan, håll i er nu för detta kan vara de bästa frukosttiderna någonsin, 06:00-12:00. Det är en superfräsch buffé där man kompletterar med att beställa det varma från en a la carte meny. Deras pannkakor var helt magiska. Jag inspekterade dem grundligt om man säger så.

Frukosten ingick tyvärr inte i rumspriset vilket stör mig lite men äh, vi bestämde oss för att köpa till den ändå för ca 200 kr per person.

Vi tog en dag efter vi hade gått en promenad i området och bara hängde vid poolen. För många är det ett big no no när man är i en ny stad men vet ni? För mig är det ett sätt att insupa alla intryck, slappna av och göra mig mottaglig för ännu mer intryck dagarna efter. Jag älskar hotellmiljöer och speciellt när man bor så pass bra.

Baren vid poolen levererade bra drinkar (om äm lite väl starka) och hade bra meny som dessutom var väldigt billig. För snacks, lunch 4 öl och 3 drinkar betalade vi ca 250 kr per person.

Kan rek att beställa in limon-drinken med gin. Mm mm mm!

Sist men inte minst! Det fanns ett gym 6 min bort där hotellet även stod för taxi t/r men denna gången valde jag att stå över. Så kan därför inte ge någon vidare rapport hur det var. Men kan inte tänka mig att det inte skulle vara bra när hotllet förövrigt höll en mycket hög klass.

Ser framemot att visa er hotellet vi bor på just nu. Det är helt galet bra och kanske ett av det finaste jag har bott på. Hej!

0

0 svar till “Hotel Santa Teresa Rio MGallery”

  1. Wow så nice! Gillar också hotell när de har nåt extra, då hänger jag gärna kvar och njuter. Har tidigare inte varit sugen på Rio men efter vad du visat så “it’s growing on me”. Tack för att du delar med dig! Och du, din baddräkt, så snygg! Varifrån? Njut resten av resan, det är du Såå värd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *