Hudvård under träningsresan


Jag lovade att visa vad jag hade med mig i min necessär ner hit. Spenderade en timme i morse åt att scouta en snygg miljö att fota allt i men då det mesta här  går i en röd-brun/beige färg så fick jag ge upp den tanken och gå tillbaka till badrummet. Där gick jag med min necessär i famnen medan de som jobbar på området tittade på mig som om jag var helt dum i huvudet. Vilket jag kände mig som också.


Nåväl, låt mig börja med rengöringen. Jag tog med en favorit från Cremorlab (klick!) som pumpas upp till en mousse. Den rengör ordentligt vilket behövs då dagarna här nere är svettiga och spenderas en del i klorvatten. Rengöringen lämnas en väldigt fräsch, men stram, hud vilket kräver att man inte slarvar med fukten efteråt. Jag kör en ansiktsmask med intensiv fukt och plump-effekt från Decleor på morgonen (klick!). Masserar in den, låter den verka medan jag borstar tänderna och sköljer sedan av den. Lägger därefter ögonkräm (klick!) och en CC cream med Spf50. Vill jag ha med lite lätt färg kör jag denna som är grym från Mesoestetic (klick!) annars kör jag denna som funkar kanon vid träning (klick!).

På kvällen brukar jag köra olja från Kora Organics (klick!) istället för kräm. Då kör jag rengöring, ögonkräm samt olja. Har även med mig en exfolierande mask från Decleor, Detox Grey Clay masker från Swiss Clinic (klick!) och After Sun masker från MASQ (klick!). Just den från MASQ förvarar jag i kylskåpet och har på ansiktet efter långa dagar i solen. Den ger mycket fukt samt en lugnande effekt på huden. Har på den ca 25 minuter och låter sedan ansiktet vara efter det. Jag tvättar inte bort något eller tar på något mer på ansiktet. Var bara noga med att rengöra ansiktet innan du tar på masken. Det gäller alla masker. Jag har även med mig ansiktskräm från Zo Skin Health som har Spf 50. Den finns med i väskan under dagen.

Kroppen smörjs dagligen in med lotion som innehåller PCA-mineraler (kickar igång huden) och som dessutom luktar romerska bågar från Björn Axén (klick!) och på kvällarna byter jag ut den mot olja (klick!) för en riktig fuktbomb som får ligga och götta sig under natten på min hud.

Håret tvättas tyvärr dagligen (tvättar annars det var tredje dag max). Men då jag tränar två pass om dagen och som sagt spenderar en del tid i poolen måste det tvättas. För att göra det så skonsamt så möjligt sover jag med Olaplex 1 gång i veckan (klick!) samt har i hårolja (klick!) i topparna på kvällarna.  Jag har även med mig silver schampo och balsam från Björn Axén (klick!) som jag har i varannan tvätt ungefär. Det är skonsamt mot håret och ger en fin lyster. Har använt det ca ett år och är så nöjd.

Slutligen så formar jag håret med Fiber vax med UV-skydd (klick!) vid behov och toppar med lite parfym på kvällarna (klick!). Det är förresten mitt budget tips till er. Weras parfymer luktar sjukt gott och ligger bra i pris. Framförallt Wood Cashmere som är lite maskulin i doften.

Det låter kanske mycket, men tro mig, det är det inte och går fort både på morgon och kväll. Huden utsätts för så mycket slitage dessa dagarna och nu är det verkligen inte läge att slarva med att vårda den.

0

0 svar till “Hudvård under träningsresan”

  1. Fastnar vid texten om att du letat fotplats i en timme, riktigt roligt ju! För oss som läser alltså. Poolens färg hade varit snygg som bakgrund, du kanske skulle lagt en timme, en badmadrass och stor risk för blöt kamera på att fota grejerna där 🙂
    Nu ska jag läsa färdigt inlägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *