Hudvårdsrutin på semestern

Jag har fått lite frågor gällande min hudvårdsrutin här nere och tänkte att jag samlar de frågor jag har fått till ett inlägg istället för att besvara dem en och en.

Det finns tre viktiga komponenter i min rutin på en solsemester och det är: fukt, spf och återhämtning. Och när jag skriver återhämtning så menar jag att jag låter huden andas och vila upp sig helt från smink förutom sömnen som adderas. Om jag sminkar mig så är det mycket lite och fokus ligger exempelvis på läppar, bryn eller glow.

Om vi börjar med min morgonrutin så rengör jag först med en enkel foam cleanser från Verso (fnns här!) och tar därefter på ansiktskräm med spf50 från Zo Skin Health. Den är väldigt matt, ger en jämn yta och torkar snabbt. Även om den är vattenresistent så smörjer jag på ett nytt lager över mina ärr samt näsan varannan timme då jag är väldigt noga med dessa områden. Om jag ska göra något speciellt på kvällen och vill piffa till mig så använder jag en lätt färgad primer, också från Zo Skin Health, med spf30.

Jag använder främst spf 50 till kroppen av olika märken, men det vanligaste är ACO då jag helt enkelt gillar deras produkter och tycker de är pålitliga.

På kvällen tvättar jag av ansiktet ordentligt igen med rengöringen från Verso och smörjer sedan in ansiktet med Noni Face Glow (finns här!) och området kring ögonen med deras ögonolja (finns här!). På kindbenen stryker jag på lite illuminazer (finns här!) från samma märke. Jag är överraskad över hur bra jag tycker Kora är. Deras face oil är verkligen så över all förväntan. Kladdar inte, sjunker in ordentligt och ger bra med lyster.

Slutligen så smörjer jag in kroppen med Bergamot & vanilj kroppsolja (finns här!) och hårolja med Argan (finns här!) från Björn Axén. Förutom oljan så kör jag inpackning med silverschampo var tredje dag (finns här!). Jag tycker den och Fudge är helt överlägsna på marknaden och mitt hår får en riktigt snygg kall färg av Axéns shampoo. Dessutom är den dryg och räcker länge.

Foundation, puder och concealers har fått stanna hemma, samma sak gäller min ögonfransförlängning. Jag fyllde aldrig på den i början av december utan har låtit fransarna trilla av för att under semestern helt vila ifrån både mascara (förutom nyår) och fransar. Istället har fransarna fått lite olja på sig och helt enkelt bara fått vara.

Var tredje dag lägger jag en sheetmask efter jag har duschat. Jag har med mig lite olika, bland annat denna, denna och denna. 

Just det, jag glömde läpparna! De smörjs in med jämna mellanrum med både olja och läpp-spf från ACO (finns här!).

Så, det var det hela. Det kanske låter mycket, men tro mig det går på 5 minuter och det är så viktigt att ta hand om huden och håret, speciellt när det exponeras så mycket av solen. Stay fresh!

0

0 svar till “Hudvårdsrutin på semestern”

  1. Tack för infon, så sjukt intressant! älskar när du tipsar om dina hudvårdsprodukter 🙂 puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *