, , ,

Hur jag packar för att genomföra 5 dagars traillöpning runt Mont Blanc.

Har fått en del frågor hur jag tänker kring packningen för denna typen av resa som jag gör tillsammans med Team Nordic Trail, så istället för att för 25:e gången svara samma sak, här kommer ett inlägg om min packlista och hur jag tänker kring den. Jag hoppas den kan komma till användning för någon av er.

Vi landar som sagt i Geneve imorgon runt 11 tiden. Därefter följer 1,5 timmes bussresa till Chamonix. Sedan börjar vi springa och kommer ha ca 31 km framför oss innan vi kommer fram till Les Contamines,. Så jag måste alltså vara relativt “löpklar” redan på flyger ner. Jag kommer därför flyga i långa löptights, linne och en skön hoodie. På fötterna kommer jag ha vardags-sneakers samt kompressionsstrumpor. Väl på plats i Chamonix kommer jag stoppa ner min hoodie i min löpryggsäck, byta skor till ett par långdistansskor, dra på mig keps samt löpglajjor. Sen är jag redo för löpning.

Min löpryggsäck som är på 20 Liter (som jag kommer springa med och ha med mig från morgon till kväll) kommer att innehålla:

– 1 Burk vaseline för att förhindra skav
– Solkräm för kropppen, solstick för näsa och läppar, dagcreme med solskydd
– First Aid kit
– Vattenbehållare 2 liter
– Plastpåsar för blöta skor/kläder
– 1 liten microfiber handduk.
– Bikini för snabbt dopp vid exempelvis lunchstoppen.
– Skaljacka/skalbyxor
– Tuggummi (fråga mig inte varför)
– Bars (har tänkt att ha med mig 2 stycken per dagsetapp)
– Keps/skärm
– Solglajjor
– Pulsklocka (eller den har jag på mig dygnet runt)
– Extra par strumpor
– Tunnare långärmad kompressionströja
– Vantar och pannband
– GoPro
– Löparstavar

Vår stora packning transporteras mellan vårt boende för natten med en servicebil. Den packningen är inte riktigt färdig än, jag kommer finslipa den ikväll med att byta ut något linne och byta ut ett par shorts. Men i helhet så är basen klar.

– 2 par shorts
– 1 löpkjol
– 1 par långa kompressionstights med snörning.
– 3 löp t-shirts
– 3 löp linnen
– 1 tunn löpjacka
– 1 långarmad löptröja
– 3 par höga kompressions strumpor
– 3 par korta kompressions strumpor
– 6 st jävligt sköna trosor av en storlek större
– 4 stycken träningsbh:ar (2 av dessa är av bredare sort med full stabilitet, även om mina små brön inte kräver så mycket support är det oerhört skönt efter 5 timmars löpning)
– 1 par mjukisar för häng på kvällarna.
– 1 par jeanshorts
– 1 enkel klänning i mjukt material
– 4 par skor totalt: 1 par sköna sneaks som jag åker i, 1 par långdistans löpskor med dämpning, 1 par trailskor med grepp och 1 par lädersandaler
– Pyjamas (shorts och linne)
– 1 Reselakan (får ett på plats av TNT-gänget)
– 1 Örngott
– 1 Handduk
– 12 bars
– Canos EOS M3 Kamera
– Laddare till mobil, GoPro och kamera.
– Extra minneskort
– Bok
– Lösgodis (JA, det är viktigt.)
– Necessär nr 1: mascara, ögonbrynspenna (det viktigaste på hela resan), serum, läppglans, BB cream och rouge
– Necessär nr 2: Plåster, gummisnodd, nagelfil, pincett, tops, ansiktsservetter, tandkräm, tandborste, öronproppar, kylgel, vaseline, ormsalva, arnicasalva, Bee Free medel mot knott, mygg, färstingar, getingar och solsveda, fotcreme, nagellack, schampo, balsam, hudlotion

Thats it.

Har säker glömt något, men vet ni, det gör inte så mycket. Allt löser sig. Det viktigaste är att kroppen håller och att jag ser framemot resan.

Och tro mig, det gör jag. Låt äventyret börja!

11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *