IRONMAN KALMAR 2019

Jag har beslutat mig för att flytta fram IRONMAN Kalmar. Jag önskar utfallet var annorlunda och hade detta varit för ett år sedan hade jag kört utan att tänka, vilket jag gjorde med dåvarande omständigheter. Men jag tror det skulle förstöra mer än göra gott. Att köra med en höft som strular, tom tank samt med ett huvud som inte alls är motiverat för ett sådant hårt lopp som en IRONMAN ändå är, trots den ”normalisering” av distansen som har skapats, är bara idiotiskt. Det är inte en tävling som man bara gör hipp som happ. Och jag är någonstans glad över att ha kommit så långt i min utveckling att kunna sätta gränser och inte köra på för att det är det som förväntas av en.

Ni är många som har skrivit om Kalmar och vad jag förstår så är det många hade velat se mig på banan. Nu får ni se mig längs banan istället. Visst. Det är pisstråkigt, men livet händer och jag är inte min sport. 

Det här är bra. Framförallt för min höft skull. Jag vågar inte förstöra något då jag har tankar på några andra lopp längre fram i vinter och kommer trappa upp träningen nu framöver. 

Jag kommer igen. Det finns hundratals lopp och jag ser väldigt mycket framemot att hänga med gänget och dricka vin med Oscar på en uteservering samtidigt som resten av er springer runt runt runt. Lovar att jag ska njuta extra mycket och hejja fram er ordentligt.

Vi ses i Kalmar!

110

23 kommentarer

 1. Bra beslut! Även om man ibland vet att man klarar av att göra något så betyder det inte att man borde. Vila, ta hand om dig själv och ta det lugnt. Hade gärna tävlat med dig, men hoppas se dig långs banan nu istället (även om jag inte har PW kläder).

 2. Ibland får man tänka efter före så att säga. Kroppen ska hålla länge till.
  Jag har mer ytliga dubier inför mitt nästa lopp. Det totalkrockar med en trevlig 40-årsfest. Måste ta ställning vilket som är viktigast och roligast. 🙂

   1. Både och! Om det är genomförbart dvs. Festen börjar samtidigt som loppet och ligger långt utanför stan. Allt för en halvmara OCH några glas vin. Hehe.. 🙂

 3. Har du fått något diagnostiserat med höften? Min höft började helt plötsligt strula lite för några veckor sedan (var lite överambitiös på en brännbollsmatch …). Kan vara min piriformis som har vaknat till liv igen men hoppas inte, det tog en himla tid att få bort problemen förra gången.
  Att heja och dricka vin låter minst lika kul som att tävla :o)))

 4. Jag kör inte heller Kalmar i år. Blev lite andra tävlingar istället. Meeeen nästa år blir det Kalmar igen. Hoppas du också kör (om du vill köra alltså) Så ses vi vid bullarna på Hemköp och längs banan 😂 kram till dig och försök njuta av helgen från sidan

 5. Normalisering av distansen. Gillar inte det. Det är precis som att vem som helst klarar det, och man läser typ ”kör, bara kör!” tror inte en del fattar vilken grej det är. Jag syftar särskilt på ett Marathon… Efter 18 mil cykel… Och simning dessförinnan.
  Klokt beslut. Du har blivit klokare på ett år för förra året var det inte det bästa beslutet. Kram

  1. Det var mitt bästa beslut förra året. Det gav mig mycket som jag idag tackar för. Bland annat detta beslutet.

   1. Jag och min dotter hejade på dig förra året här i Kalmar, tycker du är så fantastisk. Det finns så mycket klokheter i det du säger som jag ofta pratar om med min lilla tjej i hopp om att hon ska bli stark och modig och våga vara precis den hon är. Så tack! ❤️

 6. Bra och kloka ord! ❤ så viktigt att lyssna på sig själv och kroppen och också våga sätta gränser! Du inspirerar mig varje dag till att bli bättre både mentalt och fysiskt❤ tack för det!❤❤❤

  1. Tack. Det är så jävla svårt emellanåt, men man kommer på sig själv i stunder som dessa hur långt man har kommit. Stor kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *