It’s my birthday!


När klockan slog 00:01 på det nya året så tänkte jag bara skönt, nu kan jag gå och lägga mig och låta 2018 blekna. Det var något symboliskt med ett nytt år även trots jag inte är en “new year, new me” människa. Men 2018 hade sugit ut varenda uns energi av mig och jag var torrlagd på känslor. Efter allting som hade hänt, all sorg och rädsla, så ville jag inget hellre än att avsluta året och påbörja 2019. Stänga igen den lilla mörka boxen i mitt hjärta och slänga bort nyckeln.

Men jag insåg i morse att jag inte alls vill förtränga mitt år som 30. Att fylla 30 var helt fantastiskt, jag blev bortrövad till Mexico och skålade in mina första dagar som trettioåring. Månaderna som gick var kaotiska och jag jobbade som ett djur, som tyvärr slet på både det ena och det andra men som jag handen på hjärtat inte hade velat ha ogjort då jag inte hade suttit i denna positionen som jag befinner mig idag. Det var ett oerhört utvecklande år. På både gott och ont. Och trots olyckan, stressen och missfallet så vill jag, trots allt, inte sudda ut det. Jag är stolt och stänger igen mitt år som 30 med ett bultande hjärta och glansiga ögon.

Idag fyller jag 31 år och firar det i stillsamhet på Bali tillsammans med Calle. Vi befinner oss i skrivande stund i Ubud på Bisma Eight, mitt ute i djungeln och jag är lugn, i både själ och hjärta. Klockan är 11 på förmiddagen här borta och jag har tränat, ätit en låång frukost och nu ska jag gå och få massage i en timme som jag har beställt upp till rummet. Jag har ingen aning om hur detta året kommer sluta, det är som ett oskrivet blad och har tänkt mycket på det. Hur jag känner inför det. Borde jag känna oro? Jag fyller trots allt 31 år. Det finns så många “borde” i den åldern.

Men jag har kommit fram till att jag inte känner någonting. Det enda jag borde är att vara precis här, på en terrass bland lianer och skrikande apor och känna tacksamhet att mitt sammanbrott i höstas ledde till livet som pågår just i detta nu.

Det hade kunnat vara mycket värre.

Grattis på födelsedagen Joanna, 31 år och hungrig på mer. Men gärna nästa vecka – nu vill jag bara göra nama-fuckin-ste ett tag.

1

14 svar till “It’s my birthday!”

 1. Grattis på din födelsedag!! Njut av livet precis som du gör! Vad man “borde” göra kan du göra en annan gång!! Kram

 2. Grattis du fantastiska kvinna!! Hoppas nästa år bjuder på massa härliga överraskningar och jag måste bara få säga goddamn you’re looking good!

 3. Stort grattis på din 31 årsdag ?
  Som sagt, skit i alla ”borden” och gå din egen väg, precis som du gör❣️ Det är de enda rätta.

  Grattis igen och jag hoppas ni har det underbart där borta?

 4. Har alltid gillat hur du skriver men har verkligen saknat denna karaktär på inlägg. När du lixom sätter ord på sårbara saker fast det inte blir snyftigt. Du är så jäkla ball!

 5. En sent men hjärtligt GRATTIS på din födelsedag! Vilka härliga bilder! Önskar dig ett spännande och händeserikt år och det verkar ju börja superbra, tänker bla på bilden på dessa otroligt fluffiga bananpannkakor … OMG!!!

 6. Joanna, ett sent sänt men precis lika stort GRATTIS på 31 årsdagen!
  Du är alldeles smashing på så otroligt många plan, fortsätt vara hungrig på livet för herregud vad härligt det är även om det stundtals är riktigt jävligt.
  Vi båda vet ju om det.

  Njut av ledighet och att ha kommit dit till den punkt som vi snackade om längs asfalten för snart ett år sedan. När det bara var ett litet frö och som nu är din verkligen. Fantastiskt!
  KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *