Jag vill, kan och kommer att träna med kvalité istället för att hafsa ihop ett pass bara för att eller ännu värre – för att kalorikompensera

Det har, eller nej är, en oerhört stillasittande helg. Jag pluggar 9-18 varje dag mellan torsdag – söndag (läser sista delen av min kurs på The Academy) och sitter på röven med datorn framför mig hela dagarna. Igår var jag inte ens utanför dörren då jag hade vilodag plus att det var riktigt dåligt väder. Och då kände jag bara att nej. Det finns fan gränser. Jag vill inte.

Sprang förvisso lunchintervaller på IP:n i fredags men annars har mitt engagemang i gällande den rörliga biten varit skrattretande låg. Bra reklam för mig själv som PT och Hälsocoach. Eller? Ska jag vara helt ärlig så är det viktigt för mig att ha just dessa helgerna.

För det är precis det här jag pratar om för mina kunder – vikten av återhämtning och vikten att inte bli stressad av perioder i livet som begränsar en. Det är klart jag hade kunnat träna tidigt på morgonen innan skolan, eller dra ut på kvällen. Det finns lösningar för allt och tid finns – men ger det alltid något? Om jag hade legat i träning inför en tävling så hade jag resonerat annorlunda. Då hade jag ställt klockan på 06:00 och dragit ut. Det är normalt för mig. Men nu när livet ser ut som det gör, jag har ett annat fokus på träningen på grund av inställt år och har långsiktiga mål – behöver man stressa in träning bara för att få det gjort? Jag tycker inte det och det kommer inte göra någon skillnad för mig. Däremot om jag utan lägga någon värdering i varför jag vilar eller kör något lättare pass på lust så tror jag att motivationen hålls levande på ett helt annat sätt. Jag vill komma iväg ikväll och träna, jag längtar till mitt pass imorgon, jag känner utvilad. Jag vill, kan och kommer att träna med kvalité istället för att hafsa ihop ett pass bara för att eller ännu värre – för att kalorikompensera. Förstår ni hur jag menar?

Jag har sovit minst 8 timmar per natt, låtit min hy vila från smink och gått utan bh. Min kropp har fått vila rejält och även om min hjärna jobbar på högvarv med med alla celler, enzymer och mikroorganismer. Jag har dessutom ätit väldigt gott. I torsdags gjorde vi saffransvåfflor, i fredags käkade vi thai och igår slog vi till med tryffelpasta.

Hoppas ni har haft en fin helg.

Kram på er,

92

2 svar till “Jag vill, kan och kommer att träna med kvalité istället för att hafsa ihop ett pass bara för att eller ännu värre – för att kalorikompensera”

 1. Låter sååååå klokt det du skriver, tiden för återhämtningen är ju lika viktig som träningen som maten ( beroende för vad mål man har,)
  Härligt att du applicerar det på dig själv lika väl att ge det till klienter…
  Ha en härlig kväll!
  Kram Linda

  • Ja, någonstans är det ju viktigt att jag lever som jag lär. Annars blir det lite knasigt. 🙂

   Kram,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *