Jim och Jacob

Om det är något jag/vi lägger mycket pengar på så är det restaurangbesök. Det är ett intresse, en vardagslyx och så oerhört trevligt. Samt att det nästan har blivit en sport i att hitta bra restauranger och betygsätta dem.

Igår var det min tur att styra dejtnight så jag  anordnade en liten skattjakt åt C som ledde till Jim och Jacob på Surbrunnsgatan 38. Bokade bord där för ca 2 månader sedan då jag hade fått höra av en kollega att det kunde bli relativt fullbokat. De hade en foodtruck som brann ner för ett tag sedan, och redan då var de rätt populära. Så jag har var riktigt pepp på att testa deras nya krog.


Deras koncept är moderna, smakrika tapas enligt konceptet: direkt från stekpannan till tallriken vilket är en stor favorit hos mig då jag älskar att testa och dela mat, då kan man alltid beställa in mer av sin favorit och testa nya smaker.

Jag hade fått tips om majsbrödet med saltat smör viket var rätt givet då jag är en brödälskare av rang, så jag beställde in det som första rätt med C beställde in Matjesillen. Det var så bra att jag tog ett till majsbröd som avslutning istället för en efterrätt. Varmt, fluffigt med smakrikt smör som smälte när man bredde på det på det lite söta brödet. Magi! 10 av 10 poäng.

Därefter tog jag in ank och kalv-levern  med päronmarmelad och rostade surdegsbröd. Stort plus för den generösa portionen och att det var fyra skivor bröd. Det var så mastigt att jag faktiskt lämnade kvar en liten klick då jag helt enkelt ville lämna plats åt nästa rätt. Enda jag kunde önska var någon mer marmeladsort. (8 av 10 poäng.)  C tog in råbiffen med avokadokräm som helt klart står på min lista vid nästa besök.

Sista rätten för mig var crispy chicken med chilimayo, ångat bröd och syltad lök som serveras som minihamburgare. Så jäkla goda. Alla smaker var perfekta ihop och jag övervägde en stund om jag inte skulle beställa in en till. C tog in gösen som sista rätt medan jag mumsade på majsbrödet igen. Dessa får helt klart 9 av 10 poäng.

Det som gör hela upplevelsen så bra är att deras priser inte har fått hybris (än) och att man faktiskt kan beställa in med gott samvete utan att bli stressad över att konton kommer blöda.

Har ni möjlighet, gå dit, helt klart en av favoriterna i stan just nu.

 

0

2 svar till “Jim och Jacob”

  1. Åh detta ställe åker snabbt in i soon-appen (apptips för övrigt), älskar såna ställen! Var nyss i Barcelona, där fanns många sjukt bra tapasrestauranger.

    • Barcelona är supermysigt. Ska ner till Spanien över midsommar, kommer bli en heeel del god mat då 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *