Joanna & Manne x Kia Fjällmaraton

I samarbete med Kia

Jajamensan, ni läser rätt. Årets långlopp (förutom IRONMAN Kalmar) blir alltså Kia Fjällmaraton som Kia är huvudsponsor till. Några av er hade redan gissat att det var det loppet med tanke på mitt samarbete med Kia i år. Och visst är det så, men inte nog med det, jag tar med mig Manne Forsberg upp till Åre!

Vi kommer att springa 43 km distansen som startar i Vålådalen den 3:e augusti. Banan är 2100 höjdmeter och sträcker sig från Vålådalen över tre fjäll, Ottfjället, Hållfjället och det avslutande Välliste ner till målet vid Trillevallen. Jag citerar beskrivningen av tävlingen på hemsidan ”Banan är extremt krävande och bjuder på varierad terräng och tekniska partier. De 43 km och 2100 höjdmetrarna ställer höga krav på deltagarna och ger sluttider långt över lopp med liknande distans. Beroende av hur blött det är i terrängen kan även tiderna påverkas från år till år.”

Det är så typiskt mig att tacka ja till tävlingar som är lite över min nivå. Men! Det är ju dessa utmaningar som jag lever på. Att våga testa och ge mig chansen att faktiskt kunna klara av det. Och gör jag inte det, nej men då kommer det fler tävlingar.

Det som gör denna tävlingen extra rolig är samarbetet med Kia och att vi kommer köra min Kia Niro Plug-In Hybrid upp till Åre. Manne och Swica på roadtrip! Och inte nog med det, ni kommer få hänga med under hela tävlingen då jag har blivit ombedd att filma live.

Loppet är en del av ett flertal andra lopp under fjällveckan då det finns ett deltagartak på 1000 löpare. Så istället för endast fokusera på huvudloppet som vi ska springa så har man istället utökat konceptet med 8 lopp under en hel vecka. Detta ger fler chansen att springa, oavsett nivå. Exempel på lopp under veckans gång är: Salomon 27K, Välliste Runt,
Vertical K, Copper Trail 7K och SWIX Sprint.

Jag och Manne var ute tidigt i morse och testsprang 10 km trail nere vid Segeltorp och det kändes faktiskt riktigt bra. Jag körde ner vid halv sju och vi kommer under sommaren köra en hel del träning ihop. Nu kommer jag inte gå all out då jag har IRONMAN Kalmar 2 veckor efter detta loppet, men jag vill ha en stark känsla under loppet. Jag vill springa in i mål och känna mig nöjd över min prestation.

Det är så jädra kul att Manne ville hänga med mig på detta. Vi var ju i Thailand tillsammans med bland annat Malin Ewerlöf och Isabel Bolternstern förra året och sprang lopp. Vi fann varandra ganska snabbt under den veckan och har sedan dess hållit kontakten. Manne är dessutom, som jag, ganska ”nyfrälst” löpare och har verkligen tagit sin löpning från 0-100. Det kommer bli perfekt att ha honom som löp-partner.

Ser framemot att dela denna upplevelsen med er och kommentera gärna om ni är fler som ska springa – då finns det stor chans vi kan styra ihop något häng däruppe.

Kram på er,

21

6 kommentarer

  1. Åh jädrar! Två veckor innan Kalmar? ?
    Fast du är ju vältränad så du hinner säkert återhämta dig! Du är en tuffing! ?

    1. Ja, det är inte optimalt, men om jag tränar smart under våren och följer planen samt ser till att helvila (promenader & lätt sim OK) en vecka efter Fjällmaran så borde det gå bra. 🙂

    1. Haha, tack! Jag veet, men det är en stor utmaning för mig. Så är ödmjuk inför tanken. 🙂

  2. Jag ska upp och springa fjällmaran för tredje gången. Jag skiter i att jag kommer sist och är långt ifrån så tränad som man ”borde” vara om man anmäler sig till ett sånt lopp. Naturen är magisk och jag älskar att min kropp är stark nog att klara sig runt banan.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *