, ,

Joanna Swica x Frankenstorm

I samarbete med Frankenstorm

“Var ska jag börja? Jag förstår inte riktigt att det är jag på bilderna. Inte heller att jag blev tillfrågad. Jag förstår ingenting.

Det har gått x antal månader sedan jag och Matilda på Frankenstorm som mailade varandra för första gången. Matilda frågade om jag ville inleda samarbete med Frankenstorm – ett koncept som erbjuder personaliserade kläder och accessoarer. Det ena ledde till det andra och ett par veckor senare satt jag i telefonmöte med både henne och Louise W som är den tredje och väldigt betydande parten i vårt samarbete. Sen dess har en hel livstid hänt. Eller ja, det känns så. Helt plötsligt var det början av augusti och jag befann mig i Göteborg för att designa mina personliga produkter.

Och det var där på tåget hem till Stockholm jag plockade fram mitt dokument på datorn med mina texter och letade fram den där texten som jag har plockat fram så många gånger för. Som jag skrev när livet var som mest förvirrat men även som vackrast:

“..vad har jag att säga? Vännen, du har allt att säga. Det råa, ärliga, nakna men även det vackra i livet. För visst är det brutalt att leva, men ser man förbi det kantstötta och sträcker på sig när det stormar som mest så har du det bästa framför dig. Och när du befinner dig på den platsen där livet berusar dig ska du stanna upp och titta dig omkring. När du skapar du livets historier, de som får dig att vilja säga allt..”


Jag har dessa orden sparade i mobilen, i min skrivbok i väskan, på en post-it på spegeln i badrummet. Jag påminner mig själv. Om allt det vackra i livet.

För det är det jag älskar. Att skriva. Att få uttrycka mig. Och jag betonar att få. För tänk så många människor i världen som inte får lov att uttrycka sig.

Och nu är vi LIVE! Här är delar ur kollektionen. Del nr två kommer om ca 3 veckor. Vill ni se mer av del ett så klickar ni här. Och vet ni? Uppger ni Joanna15 så får ni 15% rabatt på er beställning. Gäller allt, även det ni designar själva.

Tanken är att inspirera er att göra er grej. Våga uttrycka sig. Våga vara kreativa. För det finns inga regler eller ramverk. Att vara kreativ handlar om att vara ärlig mot sig själv och att tycka om det man gör. Eller så skiter man i kreativiteten och kör på en minimalistisk stil med initialer. Tidlöst och personligt.  Det spelar liksom ingen roll. Man måste inte komma på citat eller matcha färger för att vara kreativ. Ibland räcker det bara med att man faktiskt tillåter sig att bara vara. Och då växer något man trivs med och tycker om fram. Något som är ens egna.

Frankenstorm ger dig möjligheten att skapa din personliga detalj till livet. Antingen via färdiga designmallar, eller så designar du fritt. Att sätta sin personliga prägel på något och vare sig man vill stå ut eller vara minimalistiskt så är man välkommen att göra sin grej. Och det är tanken, som jag skrev innan, så är samarbetet inspiration till vad man kan göra. Och det är det som är så häftigt med Frankenstorm, att det inte finns några gränser. 

För mig har uttryck alltid varit viktigt. Jag är en färgstark person som talar om vad jag tycker och tänker om saker och ting. Ibland lite för mycket. Men med tiden har det formats till något balanserat. Något bra. Jag har hittat en jämn linje i min benägenhet att uttrycka mig. Vilket jag tycker produkterna också har. 

Jag har plockat ut 3 av mina absoluta favoriter från första släppet (andra och sista släppet av kollektionen kommer i slutet av september), låt mig få berätta lite mer vad tanken är.

1. Det är inga konstigheter att detta är min absoluta favorit i hela kollektionen. Jag är så förbannat stolt över att ha mina ord tryckt på en tröja. Och det kan tyckas banalt. För vem som helst kan trycka sina ord på en tröja. Och JA! Det kan man. Men de är mina. Och jag tycker man ska vara stolt över det man gör. Det man uttrycker. Det man vågar känna.

2. Färg vs minimalistiskt. Kommer matcha straps och väskorna hejvilt.


3. I GOT 99 PROBLEMS BUT GLUTEN INTOLERANS AINT ONE. Behövs ingen närmare förklaring. Livets motto.

Vill ni se videon finns den på min Instagram nu. Jag hoppas ni gillar detta samarbetet lika mycket som jag gör.

Vill avsluta med att tacka teamet. Matilda, Louise, Sara och Albin. Har aldrig förr varit med om en sådan proffsig produktion och gäng. Ni är fantastiska att jobba med. Så jag bockar av ytterligare en punkt på min lista över saker jag har drömt om att göra men aldrig trodde jag skulle våga.

Det är när du befinner dig på den platsen där livet berusar dig ska du stanna upp och titta dig omkring. När du skapar du livets historier, de som får dig att vilja säga allt.

Kom ihåg det.

67

14 svar till “Joanna Swica x Frankenstorm”

  1. WOAAAAAAAAAAAAAAAA!! Fan vilka snygga grejer! Och fan va häftigt att du har fått göra detta.
    Heja heja heja dig Joanna!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *