Kia Fjällmara 2020

I samarbete med Kia

Små slingriga stigar växlades mot trottoarkanter och mindre vägar. Ibland gick det snabbt, ibland så sakta att jag nästan trodde jag stod still. Jag hoppade över stockar och tog stora kliv över vattenpölar samtidigt som jag såg till att inte bli nerstänkt av förbipasserande bilar. En timme blev till två timmar och vid ett tillfälle stannade jag till, satte mig på en liten sten och åt en halv bar. Sen satt jag där en stund innan jag fortsatte vidare ut mot tätare skog och lugnare trafik. Desto fler kilometer jag sprang desto lugnare blev det. Jag studerade den lilla kartan och chansade på stigen jag hade blivit tipsad om. Satte kurs tillbaka mot Nacka där jag skulle hoppa på båten som skulle ta mig in till Nybrokajen och vidare på tunnelbanan hem. Det hade börjat regna och jag tänkte på sommaren, på att springa i shorts och höga fjäll. Att höra steg mot träplank och nästan behöva kämpa mot mjölksyran som tar tag i ens ben efter tredje timmen uppför. Men även känslan av lugnet som samsas med euforin över att meter för meter springa i en miljö som tar fyller varenda fiber i ens kropp med en känsla av total frihet.

Om mindre än fem månader springer jag Kia Fjällmaraton igen och jag ser framemot att börja nöta långpass i skogen. Jag ser framemot att växla mellan att använda bilen och mina ben som transportmedel. Jag ser framemot att transportlöpa från vänner som bor på andra sidan stan lika mycket som jag ser framemot att ta bilen till Tyresö en tidig lördagsmorgon för att springa på små små slingriga stigar genom tät skog och öppna fält.

Den 25 juli drar fjällveckan uppe i Åre igång och pågår fram tills 1 augusti med KIA Fjällmaraton som avslutande etapp. Mina dagar i Åre kommer vara avslutning på min semester uppe i norr och förhoppningsvis kommer jag ha fått in en del kvalitativa mil däruppe inför loppet.

Bansträckningen blir liksom tidigare kring 43 km, men det totala antalet höjdmeter kommer att öka något i och med de två nya topparna som skall bestigas fullt ut den här gången. Exakt 43,5 km och 2100 höjdmeter.

Bilder från förra årets lopp.

Vill ni läsa min racereport från förra året kan ni göra det här. Jag tror många av er förstår att en liten revanschlust gror inom mig. Jag ser framemot att bygga starkare ben och utmana mig ännu mer i år. För även om detta är ett upplevelse lopp för mig så har jag egna mål som jag tränar efter, där både mjuka och hårda värden spelar lika stor del i slutresultatet.

Jag håller er i loopen om träningen inför tävlingen och kommer även ha en tävling inför loppet där man bland annat kan vinna en startplats.

Finns det någon mer som ska springa? Ses vi i Åre? Eller rent av på ett långpass i Stockholm? Hojta då.


47

5 svar till “Kia Fjällmara 2020”

    • Så spännande, utmanande och kul!

      Det beror heeeeelt på dina fötter. Men kolla Reebok, Salomon, Hooka Speedgoat eller Icebugs. 🙂

  1. Åh gissa vem som ska springa sitt första fjällopp i sommar?? Tack vare MÄNGDER av inspiration från dig!!? Vad har du för ryggsäck, skor och strumpor? Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *