Längtan efter träning i andra former

Ska jag berätta en grej för er? Jag längtar tills höstens alla svettiga styrketräningspass. Till cirkelfysen. Till maxlyft, spontana pass på Barrys och förhoppningsvis PT-pass. Missförstå mig rätt, jag kommer aldrig sluta med triathlon, men jag behöver dessa höstpauser alt längre pauser för att hålla motivationen vid liv och även ge min kropp annan typ av träning. Jag behöver stärka, forma och bygga upp min kropp igen för att den ska orka och ja, helt ärligt, för att jag vill känna mig stark och sexig igen. Jag känner mig som allra sexigast när jag känner mig stark, fast och muskulös. Det är inte riktigt fallet just nu, men jag har i princip tappat all min råstyrka, mina muskler och former.

Tights (klicka här!), linne (klicka här), sporttopp (klicka här), skor favoriter (klicka här!)

Jag tränar inte för att se ut på ett visst sätt i kroppen eller väga en specifik siffra, det handlar inte om det. Men jag är mån om hur jag känner mig i min kropp och när säsongen är över, tävlingarna är klara och prestationsträningen är avslutad. Ja, då lutar jag mig lite tillbaka och fokuserar på annat. Och när jag gör det, då ökar jag mitt välbefinnande för jag gör exakt det jag känner för. Jag vill kunna hårdträna enligt ett schema, pressa tider och utmana mitt psyke likväl som jag vill köra ett benpass i två timmar tills min rumpa håller på att trilla av. Eller klättra i berg, springa i fjäll eller köra cirkelpass med vänner. Allt detta gör mig till den jag är.

Hösten, jag är snart redo för dig. Min kropp är redo att bli vass på frivändningar och sumolyft igen. Men framförallt är den redo att bygga upp styrkan och bli bra i höften igen som inte riktigt mår som den ska.

65

13 svar till “Längtan efter träning i andra former”

 1. Jag håller med dig. Jönköping var min sista tävling för säsongen och nu vill verkligen inte min kropp springa längre. Blir istället mycket crossfit och små simpass när vi ändå är på stranden. Känns fantastiskt att jag har den möjligheten att träna vad jag vill.

  • Med dig till hundra procent! Tränar sjukt mycket löpning och älskar det, men min höft krånglar och slutar inte krångla. Mål att också satsa på att bygga upp en stark kropp som orkar med vardagen och de längre loppen. ?? Vill också träna upp överkropp och för kanske första gången i mitt liv bli stark där också så man är lite jämnstark ?

   • Lycka till i Åre!! ??
    Ska själv träna på med mera styrka i höst men framförallt bli bättre i min höft. Ser att även du har problem med höften, har du några bra tips på hur bygga upp höften?
    ?

    • Hej. Nej inte just nu, du får läsa mer om det när jag sätter igång och jobbar med den. 🙂 kram

     • Låter hur bra som helst, jag väntar och ser fram emot det. Lycka till idag. Kram ?

 2. Har så många frågor om detta! Hur mycket vågar man lägga cykling och löpning åt sidan? Kan man köra enbart styrketräning två månader och verkligen bygga styrka? Hur mkt löpning/cykling/cardio behöver man ändå lägga in för att inte tappa kondition?? Eller låt säga att man vill bli bättre på löpningen. “kan” man strunta i cykling en tid för att helt fokusera på löpning? Jag tycker det är svårt med periodisering av träning. Känner för att lägga all krut på styrketräning. Forma till kroppen ordentligt. Men som sagt, hur mkt cardio behövs? Korta hiit pass på löpbandet? Man vill ju inte tappa sin kondition… Men känner som du att min styrka har tappats och det är att börja om med de lätta hantlarna. Och rumpan hänger platt ?

  • Hej. Måste fråga – vadå vågar? Du lever inte på din träning väl? Varför skulle du ej våga? Du måste nog tagga ner lite och slappna av. Gör lite vad du känner för ett tag. Vad jag kan läsa så stressar du upp dig lite väl. Släpp alla måsten 🙂

 3. Åhhhh fina Joanna!!!
  Vilken tur att jag hittade till din instagramsida efter din podd tillsammans med Lofsan! Du har blivit mitt mantra! “Kan Swica, kan jag” dina ord ekar i mitt huvud när jag inte orkar eller inte vill, oavsett om det är träning eller vardag! Jag har ett litet önskemål om bloggrubrik ….det är “I MIN TRÄNINGSGARDEROB” vad har du i din träningsgarderob? Allt från toppar till tights till skor….min sambo tycker jag har för mycket träningskläder…..men kan man få för mycket av det?? Och sen är det ju så här att man tvättar ju dom för ofta och de blir slitna, och klart man vill ha nya till höstens nysatsning,till januariutmaningarna och sen till sommarträning en ..älskar träningskläder!

  Sen har du fått mig att se på vanliga kläder på ett helt annat sätt, äntligen är ju mode kul! Din förtjänst!

  I höst längtar jag oxå in i gymet med vikter och få grym träningsvärk och valkar i händerna igen, något befriande med det….håller på med en plan….och hoppas jag har karaktär att hålla den, behöver loosa i vikt och det ska jag ta hjälp till , har bestämt mig, trivs inte så här! Nu är det DAX att göra detta för mig, lägga tiden på mig och bli ego! Vet det kommer bli svårt och jobbigt men nu är det DAX att göra en förändring! Och det bästa av allt är att du är med i mitt huvud och skriker på mig att jag kan, att jag fixar det här…..
  Tack för all pepp och inspiration du ger! Och du , “kan Swica, kan jag ”
  Ha en alldeles fantastisk dag fina du!
  Kram bloomiz

  • Åh vilken härlig kommentar att vakna till. Tack snälla. Bra rubrik på inlägg. Det kan jag definitivt lösa.

   Tror du kommer grejja höstens utmaning, det kommer vara tufft stundals men du kommer lösa det 🙂

   Glad att du följer mig!

 4. När jag är klar med min halvmaraträning och fått min medalj, ska jag njutspringa och lyfta skrot. Jag älskar den jag blir när jag lyfter, när blicken är fokuserad och jag är stark. Då blir jag en Amazonkvinna: grym snygg och bäst!

  Löpningen har räddat min vår men kroppen blir inte starkare, eller inte det som behöver bli starkare i alla fall.

  Gymkort är planen och jag kan ju alltid springa dit och hem om det krisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *