Låt mig få berätta om mitt Erdinger moment

I samarbete med Erdinger

Det höjs ofta på ögonbrynet när jag efter att ha diskuterat träning obekymrat nämner att jag dricker alkohol. Men, det lustiga i det här är att lika ofta som folk reagerar över att jag dricker så reageras det även när jag ber om att få något alkolfritt eller vatten.

Är inte det konstigt?

Jag gillar fest. Mat. Långa middagar med dryck i glasen och skratt som studsar i rummet. Jag gillar också att träna hårt, resa, utmana mig själv i diverse tävlingar, ligga hemma framför en film, vara kreativ och upptäcka nya platser. Platser som får mig att tappa andan. Platser jag upplever till fots längs pulserande gator eller genom löpning utför ett berg. Jag kan göra allt det här med eller utan alkohol. Det är på mina premisser och alltid på mina vilkor. Vad jag inte gillar är begränsningar och att behöva välja. Och framförallt – att behöva avstå från att ta ett glas av något jag tycker om. För nej, det handlar inte om alkoholen i sig. Den är inte viktig för mig och det är därför jag tackade ja till att jobba med Erdinger Alkoholfri veteöl. Det handlar om att vara fri i ett val. Det handlar om smak.

Det handlar om ett moment. Och här är mitt moment.

Vi går tillbaka ett par veckor i tiden. 2 timmar in i vandringen hittade vi en spot i solen där lunchen dukades fram och jag tog en kall öl, som hade kylts i en närliggande sjö. Det här är mitt Erdinger moment. Frisk luft, rörelse, fjällmiljö och god alkoholfri öl. Jag är som sagt fri i mitt val och vill kunna välja bort alkohol hur ofta, hur länge och var jag vill. Men varför ska det begränsa mina moments när det alltid finns ett gott och framförallt bra alternativ?

För mig har det aldrig varit konstigt att se öl i sportsliga sammanhang. Och nu menar jag inte läktarkultur eller diverse öltält. Nej. Jag tänker på den alkoholfria ölen man får efter ett lopp. Ännu en orsak till att folk höjer på ögonbrynen – öl efter lopp?! Ja, förutsatt att den är alkoholfri om vi nu ska diskutera de vetenskapliga effekterna av just öl i samband med träning.

Studien som är gjord av en forskargrupp på Department of Preventative and Rehabilitative Sports Medicine presterade ölen som ett alternativ till återhämtningsdryck. Veteöl är rik på antioxidanter som stärker immunförsvaret samt skyndar på återhämtningen. Den är dessutom hög på kolhydrat vilket förespråkas efter lopp eller hårda träningspass.

Nu menar inte jag att man ska börja dricka öl efter varje träningspass. Nej. Men jag vill ge en förklaring till varför jag kan föredra att ta en Erdinger framför en cola zero. Men framförallt så vill jag hylla goda alkoholfria alternativ. Jag dricker dessa med glädje och kan vara med på AW:n för att sedan gå direkt till träningen. För det handlar inte om alkoholen, det handlar om mitt moment. Och om man älskar öl, som jag, då kan jag dricka det utan att påverkas. För vi måste bli bättre att lyfta alkoholfria alternativ.

25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *