,

Little Bao.

Godmorgon mina små solstrålar. Ligger här i hotelsängen medan Calle är nere och tränar. Passar på att blogga lite snabbt innan vi ska ner och äta frukost för att sen ta oss ut på stan igen. Det kommer att komma en längre Hong Kong Guide om någon vecka eller så, men tills dess kommer här en liten uppdatering på vad vi gjorde igår.

Vi landade vid 07.05 och då vi endast reser med handbagage så var vi ute ur flygplatsen och på snabbtåget in till Central redan vid 07.20. Anlände till hotellet 08.15 och fick reda på att vår rumsuppgradering var klar redan 10.00. Vi tog en kaffe på hotellet och gick sedan en promenad innan vi gick tillbaka och tog en dusch samt hängde upp våra kläder.

Förra gången vi var i Hong Kong (på min födelsedag förra året när vi kombinerad resan med Filippinerna) så åt vi magiskt goda Baos på ett coolt lite hipsterhak i Soho. Det var givet att vi skulle komma tillbaka.

Vi hade tur och fick ett litet bord ganska direkt. Det brukar bli fullt rätt fort men ha tålamod, ta en öl eller något annat att dricka sålänge så brukar de lösa någonstans att sitta rätt så kvickt.

Började matbonanzan med att beställa in trufflefries med shitakesvamp. De var goda men det var lite snålt med tryffelsås. Förra året var de mer generösa med den. Kanske så när en rätt blir poppis, då kan man inte brassa på med det goda.

Därefter kom min nya craving in, nämligen brysselkål! Jag har fått en sån dille på dessa små krispiga bollar. Dessa var chilimarinerade med jorsnötter, rostad lök och en sötsursår. Supergoda! Helt klart min favorit.

Sen kom våra Baos. Oh herre.. jag är inte religös för fem öre men dessa förtjänade ett praaaaise! Jag körde tempura fish med chilimayo och Calle beställde in en fried chicken med bbq-glaze. Kan varmt rek båda. Åt kycklingen förra året och den är riktigt god.

Sen agerade Calle instahusband och knäppte ännu en bild innan vi promenerade vidare längs de myllrande gatorna i Hong Kong.

Nu blir det frukost och därefter marknad på  Kowloon-sidan.

Ha en fin söndag, hörs!

14

3 svar till “Little Bao.”

 1. Hej,
  Vad trevligt det ser ut att vara i Hongkong.
  Jag har en liten fråga som kanske låter konstig men jag undrar verkligen hur man kommer över så pass mycket business biljetter som ni gör?
  För jag gissar att ni inte betalar 60 000kr trt för en helg i Hongkong ur egen ficka? Såvidare ni inte har otroligt bra löner men det är trotts det väldigt mycket pengar.
  Vore tacksam om du ville dela med dig av tips hur man reser med stil så ofta så att säga.
  Med vänlig hälsning,

  • Hej Anders! Ingen konstig fråga alls! 🙂 Håller på att filar på ett inlägg om hur man kan maxa sitt resande på samma sätt som jag/vi gör. Vi är rätt konsekventa med vårt poängjagande (LÄS NÖRDIGA) och även om vi lägger mycket pengar på resor så är det verkligen inte på själva flygbiljetterna.

   Denna gången så köpte vi SasPlus biljetter och uppgraderade via auktion på mina poäng. Det betyder att jag satsade viss antal poäng och vann budgivningen vilket innebär uppgradering. 🙂

   Men håll utkik här inne. Det kommer att komna inlägg om det 🙂

   Ha en din söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *