Location: Ensligheten

“Det finns en stund tidigt på morgonen, vargtimmen, mellan natt och gryning där tiden tycks stå stilla och det enda som hörs är skogen som sakta vaknar till liv. Mitt fönster vätter ut mot sjön och den stora skogen som tornar upp sig som ett gigantiskt mörkt moln. Det är inte tyst. Snarare tvärtom. Det är som en orkester som påbörjar sitt skift. Skogen spelar och jag har, ända sen jag var liten, legat i min säng precis under det stora vita träfönstret och lyssnat. Ibland har jag hört räven väsa. På somrarna håller grodorna låda ackompanjerat av tiotals fåglar, ankor och såklart våra får som bräker på andra sidan dalen så ljudet studsar mot skogen igen. Det är här jag har vuxit upp, det är i skogen jag har lekt med mina hästar och under senare år här jag har tagit promenader, löpsteg och träningspass. Vi turas om att ha scenen jag och skogen förstår ni. Jag plockar upp mina träningsredskap och vikter som jag har varit och köpt. Låter suset från trädtopparna ackompanjera mina tunga andetag. Ett, två, tre..tills jag kommer till tio och byter övning. Ett får bräker till, nu alldeles nära mig. Det spritter till i vattnet av en fisk som kommer upp till ytan. Något händer hela tiden. Non stop. Och jag tänker att det gör det för mig med. Allt i ett. “

Dagarna är långsamma just nu. Jag vaknar till lite i sju när L stiger upp för en morgonpromenad. Jag brukar följa med men idag lät han mig sova och tassade ut. Jag vaknade en stund senare, drog på mig shortsen och gick sedan ner till köket där mamma hade satt på kaffet. Dagen kommer spenderas hemma på gården idag. Jag har en del jobb att fixa med mina PT Online kunder innan jag helt loggar ut i slutet av juli i ett par veckor. “Men har du inte semester!?” var det någon som skrev häromdagen när jag svarade att jag satt och jobbade en stund. Både ja och nej. Jag har semester med jobbar 1-2 timme om dagen. Idag blir det hela dagen. Det är så när man är egen företagare, i alla fall för mig. Men det ger mig också större frihet och gör det möjligt för mig att vara iväg från Stockholm i 8 veckor istället för de sedvanliga 4 veckor många har.

Däremot kommer jag helt stänga av i slutet av sommaren. Men mer om det senare. Nu ska jag fortsätta bygga på min nya PT-Online sajt som förhoppningsvis lanseras i höst.

Det kommer bli en sjukt intensiv höst. Jag längtar samtidigt som det känns långt bort. Det är bra. Då är då och nu är nu.

Förövrigt så har jag sjuk träningsvärk från mina pass i måndags och igår. Blir bra med massagen jag har bokat in imorgon. Ser även framemot middagen på Smedjan. Känns bra att ha 2 inplanerade aktiviteter imorgon, förutom träningen då. Nästan så man känner sig lite överväldigad över ett fullt schema. Ha!

Kram på er,

57

Ett svar till “Location: Ensligheten”

  1. Låter som en underbar start på dagen 🙂 brukar också ta tidiga morgonpromenader på sommaren, så härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *