Löpning över broa, tidiga gymdejter och allergi mot gnäll.

Igår mötte jag upp Elin utanför mitt hotell för ett långpass runt ett soligt Göteborg. Jag hade överlämnat ruttplaneringen åt Elin vilket vilket kändes som lite semester då jag nästan alltid sköter den biten. Det har liksom blivit så att jag lägger upp pass, löpturer och styr träningen när jag tränar med andra. Missförstå mig rätt, jag gillar det och tycker det är väldigt kul att “leda” träning. Men ibland är det skönt att bara låta någon styra och själv hänga med. Det enda jag behövde tänka på var att agera lite farthållare vilket visade sig inte behövas alls då vi båda tryckte på och var väldigt samspelta i tempo.Fick en smärre chock när jag såg att vi hade sprungit vissa sträckor i 4.50 tempo. Det förklarar mina oerhört trötta ben idag, speciellt när vi körde varvet (värmde upp åt er som ska springa i helgen) där broarna mosade mig.

Apropå det där med att broarna mosade mina ben, jag skrev det i min instagrampost som jag la upp igår efter löpningen där jag även (med glimten i ögat) skrev att vi hade testkört varvet och att jag tyckte folk som skulle köra det var sjuka i huvudet då jag tyckte det var tufft. Några gick igång och tog åt sig lite väl mycket. Jag förklarade i mina stories vad jag menade i morse och röt lite ifrån. Vad är det här för gnäll? Skärpning! Att börja beklaga sig över att man tappar motivationen för att jag skriver att broar är skräp när mjölksyran kickar in och att jag inte är en av de människor som gillar det loppet då banan helt enkelt inte tilltalar mig är så jädra löjligt. Din motivation ligger inte i mina händer. Det är precis som att jag skulle bli sur och omotiverad över alla som säger att de inte fattar hur jag pallar med ett triathlon och att jag måste vara lite smått galen som gör det då de aaaaldrig skulle få för sig att göra något sånt sjukt. Man kan inte gilla allt och vi är alla olika. Min kanal är en stor inspiration för många och jag försöker varje dag ge något till er som följer, det kan vara alltifrån ett gott skratt, råd, motivation, stöd eller bara en tankeställare. Jag delar med mig av allt, högt och lågt. Och ibland kan det jag skriver skava lite. Men det är upp till mottagaren och inte mig som sändare. Och det är jag väldigt transparent med.

Okej, slut på rant. Blev bara så less på några av er igår. Är allergisk mot gnäll, that´s all. Speciellt när jag verkligen försöker peppa så bra jag kan.

Om vi fortsätter med något roligare – nämligen mitt och Elins morgonpass på SATS Kompassen som förövrigt var grymt härligt att träna på. Vilket jäkla pangcenter! Vi möttes upp vid 06:30 och rev av ett riktigt göttigt överkroppspass som såg ut såhär:

a)
4×10 latsdrag
4×10 sittande kabelrodd
4×10 lateral rotation axlar
4×10 pushpressar

b)
10 x 20 kg pushpress
5×25 kg pushpress
5×30 kg pushpress
5×35 kg pushpress
5×40 kg pushpress
5×45 kg pushpress
1×47.5 kg pushpress

c) Cirkel 4 varv x 10 reps
Stående rodd
Mage
Enarms kettleswing
Ringrow

d) Cirkel 4 varv x 10-15 reps
Axelpressar
Laterala sidopressar
Stående drag med viktskiva
Russian twists
Bicepscurl med gummiband

Sen var vi möra. Blir intressant att cykla i helgen med ömma axlar. Men det är bra, jag behöver verkligen stärka upp överkroppen, den har varit bortprioriterad ett tag nu.

Ha en fin fredag, hej!

0

0 svar till “Löpning över broa, tidiga gymdejter och allergi mot gnäll.”

  1. Ja då kanske man behöver öva upp sin självkänsla lite om man blir stressad över att andra inte tycker likadant som en själv. Eller är det en svensk grej att vi är så måna om att alla ska tycka lika och ha det bra, inge tjafs m.m?

    Vet tex att du har sagt innan att yoga inte är din grej. För det är något som verkligen är min grej men inte fan kan jag bli sur över att du inte gillar det. Jag gillar tex absolut inte cykling som träningsform och så får det vara. Tycker det är göttigt att alla är olika!

  2. Men herregud, blev folk upprörda över det? Alla tycker ju inte samma om vad som är jobbigt och inte?
    Jag har sprungit varvet, och tycker inte alls att broarna dödar mina ben. Finns andra sträckor som JAG tycker är betydligt jobbigare. Menmen, vi triggas av olika saker. Helt klart 🙂

  3. Men ja, visst är SATS Kompassen sjukt bra! Där tränade jag mest när jag bodde i Göteborg senaste svängen. Älskar det.

  4. Jag såg inlägget men gillade att någon som är sportig och vältränad kände så inför Gbgsvarvet! Man måste ju inte vara käck och glad och sugen på allt hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *