Löpning på vintern

1.Löpskor med ventilerande ovandel (Klick!) 2. Reflex vindjacka (Klick!) 3. Ullstrumpor med förstärkt tå och häl (Klick!) 4. Tights med reflexer (Klick!) 5. Trådlösa hörlurar (Klick!) 6. Mössa (Klick!) 7. ThermoWarm jacka (Klick!) 8. Löphandskar (Klick!) 9. ThermoWarm Hoodie (Klick!) 10. Funktions t-shirt (Klick!) 11. ThermoWarm tights (Klick!)

Det har nog inte undgått någon att det numera är riktigt rått ute på kvällarna. Dagarna då jag sprang i en tunn kompressionströja är förbi – nu gäller det att klä sig smart. Och när jag skriver smart så betyder inte det varmt, eller jo, det är underförstått. Men att klä sig smart för mig är att jobba med lager på lager. Jag ogillar att svettas för att jag är för varmt klädd. Det är riktigt obehagligt och då fryser jag hellre lite i början för att under löpturen bygga upp en helt OK kroppstemperatur.  Så hur tänker jag då när jag klär mig för löpning på vintern?

Först och främst, underskatta inte bra underkläder. Jag har ordentliga boxertrosor och en stadig sport-topp med breda band. Därefter har jag en t-shirt i funktionsmaterial samt ett par tights med hög lining och oftast någon form av reflexer. Är det riktigt kallt tar jag mitt ThermoWarm kit från Reebok närmast huden och därefter kör jag en långarmad tröja på det. Alternativt att jag kör en tjockare jacka över min t-shirt. Vissa dagar har jag kört långärmad tröja och väst. Jag har alltid någon form av mössa/Keps/pannband på huvudet samt handskar. Sen till det viktigaste, något som jag slarvade med förr, varma strumpor! Jag ryser bara jag tänker på de löpturer jag tog förr i tiden där jag hade korta ankelsockor och bar hud ända upp till tights kanten. Aldrig mer, nu är det långa strumpor som jag drar över mina tights som gäller. Sen är jag kittad och klar, redo för en löptur utomhus.

Tänk på:
1. Lager på lager
2. Ullstrumpor
3. Låt ej värmen försvinna från huvudet, investera i en mössa som andas eller ett pannband som funkar under kepsen.

Kör så det ryker!

0

0 svar till “Löpning på vintern”

  1. Åhh tack verkligen tack! Har alltid tyckt att du är grym på alla plan som du visar! Tack för inlägget, blev riktigt pepp på att springa nu när kylan kommer!

  2. Köpte nya löparskor häromdagen men efter en första provrunda blev jag lite osäker och undrar: har du någon koll på skillnaden mellan löparskor för kvinnor vs män? Jag har storlek 39 men inte direkt smala fötter, så när jag hittade snygga och sköna skor i bra färg på rea (hurra) så slog jag till – men det en är modell för män. Kanske var det därför de inte kändes bra efter några km och nästan fick tårna att domna (trots bredd framtill)? Jag har aldrig fått skavsår eller annat ont av nya löparskor, oavsett märke.

    • Hej!

      Jag hade inte chansat, prova ut dem på löplabbet eller Runnerstore. Det är inte värt det tycker jag. Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *