Löpningen just nu


Min coach Simon lever rövare just nu, han mixtrar och tänjer på mina pass. Det höjs och förlängs, gasas på och vrids om. Jag är verkligen inne i en sjukt spännande fas i träningen just nu, det finns ingen dag som är den andra lik träningsmässigt. Passen kanske är lika, men känslan och prestationen är olika från dag till dag. Ena dagen sticker jag iväg som en kanonkula och jag känner i varenda cell hur jag har blivit starkare och snabbare. Sen går det någon dag och det det känns som om jag rullade fram i en tunna med tjära. Sjukt ändå. Kanske därför jag gillar denna typen av träning och upplägg så mycket.

Ikväll var det egentligen tänkt att jag skulle dra ut med Natalie till Bosön för att köra banintervaller med TT och Malin Ewerlöf. Men då det är sportlov och varken Malin eller halva gänget kommer finnas på plats beslutade vi att köra längs vattnet vid Karlbergskanalen istället. Jag hade zon 4 intervaller som skulle göras och Natalie hakade på dem.

Vi började med att värma upp med 5 min jogg i ett 5:50 tempo och trappade sedan upp till en hög zon 3 (runt 4:55) i ca 15 minuter. Därefter sprang vi 4 x 10 minuter zon 4 (jag la mig runt 4.25-4.35) med 2 minuters gå/joggvila. Avslutade med 10 minuter lätt jogg. Vi landade på runt 12 km och jag är i helhet nöjd, även om jag hade önskat mer stuns i steget. Sista 10 minuters intervallen var seg och jag märkte hur jag nätt och jämt klarade tempot och tippade över till 4:40-4:50. Det stör mig. Men sen så har löpningen överlag stört mig den senaste veckan. Jag gruffar och surar. Det känns inte helt hundra och det irriterar mig.

Jag har en hård träning kvar innan jag går in på blockvila i 8-10 dagar. Jag hoppas på en god återhämtning och utveckling efter den lugna perioden.

Glöm inte bort att det är under lugnare perioder och vila det händer, många missar det och bara gasar på vilket leder till en övertränad kropp med resultat som uteblir.

Lycka till med träningen i veckan, vi hörs!

0

6 svar till “Löpningen just nu”

 1. Hej!

  Kan du inte skriva lite mer kring överträning och vila? Och gärna lite kring hur du lärt dig tolka vad din kropp säger!
  Du verkar ha sån himla bra koll på vad din kropp behöver och när vilket jag själv inte alls klarar av. Jag ”vet hur saker funkar” typ kring hur mycket en bör vila och mat men drar ändå ofta på mig skador pga inte lyssnar på kroppen när den säger emot. Varför? FÖR JAG FATTAR INTE VAD DEN SÄGER? Exempelvis om jag en dag vaknar och inte har lust att träna, när vet jag om de betyder vila eller om jag nara är lat? Så svårt!

  Tacksam för svar!
  Mvh tjej som inte kan träna utan att skada sig..

 2. Kul inlägg! Eftersom jag gillar löpning så är det intressant att få ta del av såväl träningsupplägg som resultat. Gärna mer sådant här! 🙂

 3. Tycker själv det är svårt att utmana mig själv i löpningen och inte bara köra en vanlig runda på x antal kilometer, har du nåt tips? Springer 3-4ggr i veckan(+ kör crossfit) och såklart blir jag snabbare sakta men säkert men hade varit najs att utvecklas i en högre takt både hastighets- och distansmässigt. Drömmer tex om att klara en halvmara i år, men har aldrig sprungit mer än 15k och det här året inte mer än 11k.. något tips/råd? Kram och tack för grym blogg+insta

 4. Hej bästa inspirationskällan!
  Jag har en liten fundering över tempo i löpning. När du började löpträna vad sprang du milen på då? Eller för några år sedan? Hur ser din utveckling ut över åren?
  Just nu kämpar jag på för att komma ner på timmen på milen och är nyfiken på hur du har jobbat dig upp i snabbare tempon och hur lång resan var för dig.
  Kram!

  • Hej hej hallå! Drar av alla frågor som har kommit in gällande löpningen i ett inlägg om ett par dagar. Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *