Löptester // Sista blocket inför Ironman 70.3

Igår var det dags igen, de fruktade men ändå ack så efterlängtade löptesterna som antingen skulle visa om mitt nötande under vintern har gett några resultat eller om mitt något nonchalanta “äh, tar backintervallerna imorgon” tankesätt och syltkaksmoffande helt enkelt har gett hejdat resultaten.

Äh. Jag säger det direkt. SYLTKAKOR ÄR FAN BRÄNSLET I MITT LIV. Slaktade de där testerna. Körde 3 omgångar (3min och 6min intervaller) laktat-tester (blodprov) efrer varje intervall innan det gav utslag på 4.45 att jag låg över tröskeln (3.9 laktat) och fick rikligt med beröm över min överraskande goda form. Eller, märkbara förbättring då det generellt är svårare att göra stora synliga steg framåt när man redan är i god form. Min tröskelfart har gått från 5.01 till 4.50 och har förbättras 10 sek.

Jag kände mig stark och oslagbar när jag körde på bandet. Benen trummade på mot gummit och andningen låg perfekt i takt med resten av kroppens rytm. Till och med svetten rann som en ren jäkla rännill av perfektion.

Vad innebär detta?

Jorå såatteeeee.. Coach Norell började genast knåpa ihop ett nytt schema vilket bland annat gav mig ett nytt långpass på 25km som ska köras 1ggr i veckan förutom mina två andra något grisiga tröskelpass.

Och så cykel också såklart. Samt den där förbannat tråkiga simningen som just nu lyser med sin frånvaro.

2 månader kvar till Ironman Jönköping och 1.5 månad kvar till 45km Ecotrail. Det är nu sista blocket körs igång och träningsmängden blir tuffare och större. Tillsammans med det höjs även matintaget och jag kommer lägga till mer massage och omvårdnad av min fantastiska kropp som fullkomligt levererar månad efter månad.

Detta är ännu ett kvitto på att jag har hittat min grej och mitt sätt att träna på. Och att jag ska hålla huvudet kallt och inte låta mig påverkas av alla andra där ute. Det är så enkelt att ryckas med vad alla andra gör och hur de lägger upp sin träning. Det är lätt att man börjar rucka på sitt egna, kritisera och jämföra sin träning som om den vore sämre. Så jäkla dumt och farligt.

Firar detta förträfflig resultat med att ge mig på 25km långpass ikväll. Ska bli intressant hur kroppen kommer reagera på det.

Damn. Håll ut nu kroppen, ändå in i mål!

0

5 svar till “Löptester // Sista blocket inför Ironman 70.3”

  1. grym!
    och som du säger, sluta aldrig med att köra ditt eget race. det gör det så fantastiskt jävla härligt att se dig rocka på flera olika plan.
    tack för all inspiration & motivation!
    pyss

  2. Wow Joanna! Du är så grym! När du kör dina långpass på tex 25 km, springer du konstant eller smyger du in någon toa/fotopaus etc? Jag vill komma upp i km men vettetusan hur jag ska börja. Läst lite om att gå någon minut varje km etc. Hur började du? Superintressant med löpning tycker jag. En helt ny värld för mig!

    • Heeey Ida! tack för din kommentar, vad glad jag blir. Kan skriva en längre text om det i helgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *