, ,

Lördagsäventyr på Steninge Bruk.

Imorse vaknade jag av mig själv i ett beckmörkt sovrum (mörkläggningsgardiner är en av de bästa investeringarna vi har gjort i lägenheten) och hade på första gången på väldigt länge inget att gå upp till. Bara det att jag inte ställer klockan eller har träning på morgonen är rätt ovant att när det händer känns det som en så stor grej. Det är rätt sjukt när jag tänker efter. Okej. Vi släpper det.  

Päls från Dry Lake, klänning från Asos, solglajjor Bottega Veneta och skor från Chloé. 

Jag tog en dusch, drog på mig morgonrocken och gick tillbaka till sängen. Vad är vi sugna på att göra idag? frågade jag Calle som låg bredvid mig och läste nyheterna. Han svarade, och detta är en av orsakerna till varför jag tycker om honom så, “vi drar ut på en utflykt”. Okej, var har vi inte varit? Jag började googla på brunch utanför Stockholm och hittade Steninge Bruk utanför Märsta. Grillbuffé och kakor. En bra kompromiss då jag inte käkar kött men älskar kakor och har en kille som skulle kunna äta kött 24/7 om det vore möjligt. Perfekt. Lets go!

Vid halv tolv körde vi in längs vattnet mot Steninge Slott och parkerade utanför slottsbyn där även bruket och restaurangen ligger. Den är belägen i en stor lada där maten grillas och tillagas på plats i en stor stengrill. Jag gick ett varv som jag alltid gör när det vankas buffé för att reka och göra upp en strategi för maximal intag av mat.

Började med lite rödbetssallad och ost för att därefter gå på det varma. Nu kanske ni undrar hur det går att äta grillbuffe när man är vegetarian. Det går alldeles fin fint då jag äter fisk och alltid frågar om de har alternativ. Nu var dock kocken snabb självmant frågade om han kunde grilla en laxbit åt mig då han hörde när jag frågade Calle om han såg någon fisk bland köttet. Sagt och gjort, tio minuter senare fick jag in en riktig stor fin bit grillad lax som jag åt med rökt aioli, rotfrukter och perfekt stekta potatisar i havssalt och örter. 10 poäng för bra service! Calle körde all in på olika korvar, pulled pork, hamburgare, chicken wings och fläskkarré.

Vad som hände sedan är lite av i en dimma. Jag kallar det för en gedigen socker-blackout.

Chokladbollar.
Toscakaka.
Kärleksmums.
Blåbärspannacotta.
Äpplepaj med vispad vaniljgrädde.
Crepes.
Fruksallad.
Tiramisu.
Godis.
Kex.

Ding ding ding and sheeeee is out.

Vi fick återhämta oss från kalaset med en promenad runt slottet (ser ni hur rutinerad jag är och har andra promenadskor med mig?) innan vi gick tillbaka och tog en vända i deras butiker på ovanvåningen. Gick därifrån någon tusenlapp fattigare för Calle som förmodligen fortfarande var hög på socker fick för sig att vi behövde kuddar. Detta ledde till att han satte igång en inredningshets för oss båda och nu är vi i skrivande stund på jakt efter både en matta, nya tavlor och en stor spegel. Är det någonting vi är bra på så är det att motivera inköp och hetsa varandra att “just denna vasen/lampan/skålen/tavlan etc kommer göra lägenheten kooooomplett).

Kaos.

Men äventyret fortsätter. Får se vart vi hamnar ikväll. Detta är kul!

Hej!

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *