,

Lunch på Själsö Bageri

I söndags efter löpningen åkte vi bort till Själsö (ca 5-10 minuter med bil norr om Visby) och åt lunch. Det kanske inte var det mest matiga efter ett långpass, men definitivt det godaste.

Fiken är så oerhört fina på Gotland. Allt känns så genomtänkt och “nytt” men ändå så har man lyckas behålla charmen med ett bageri.

Kan vi prata om bullarna? Jag är en sucker för kakor och bullar. Det vet de flesta av er numera. Jag älskar syltkakor, kardemummabullar och smöriga vaniljbullar. Herregud, det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det.

Jag tog deras surdegsmacka med stark pepparrotskräm, lax och sallad medan Calle tog rostbiffsmackan med currymajonäs och pickad gurka. Till kaffet blev det vaniljbulle samt karlsspader-bulle. Oh yes!

Definitivt värt ett besök om du har vägarna förbi.11

3 svar till “Lunch på Själsö Bageri”

  1. Deras kanelbullar är fantastiska! Var på Gotland för två somrar sedan och blev helt förälskad i det bageriet! Åker du till Gotland fler gånger kan jag rekommendera löpstråket från Lummelunda och in till Visby, går i stort sett att springa längs med stranden hela vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *