,

LYXIG KÖTTMACKA OCH FLUFFIGA PROTEINPANNKAKOR

Helgen har bestått av 3 aktiviteter. Mat, sömn och träning. I lördags var jag på brunch och fredagen bestod av pizza, rödvin med ett gäng vänner runt vårt stora träbord. Vi har sovit till klockan 9 och därefter legat med varsin kaffekopp i sängen tills klockan passerat 10 och inte längre kunnat ignorera vårt lilla samvete någonstans långt där bak som har bett oss att ta tag i dagen. Det har sprungits och promenerats och mellan det så har vi legat i varsin sida av soffan och sett på kärleksfilmer från förr.

Det har varit en helg utan måsten och då jag fortfarande är utan Instagram så har skärmtiden varit minimal. Nog för att den är relativt låg under helger annars (förutsatt att jag inte är iväg på jobb) men nu är det knappt så jag plockar upp telefonen om jag inte har ett specifikt ärende så som att svara på mail, ringa eller administrera något på Friendcation FB.

Men det är inte det jag ville prata om i detta inlägget. Det jag ville lyfta var söndagens lunch och middag som bestod av proteinpannkakor och lyxig köttmacka. Hur gott? 10 av 10.

Det finns många sätt att göra proteinpannkakor på. Man kan vispa ihop lite ägg och havregryn tillsammans med en skopa kasein (länk till god smak) eller så kan man använda färdig pannkaksmix (jag använder bland annat denna) med ett extra ägg i. Vissa använder mjöl och dadlar, medan andra kör banan och ägg enbart. Men oavsett hur man gör så blir det bra, det går inte att misslyckas och tro mig, om jag säger det, så stämmer det. Vi brukar ofta köra på proteinpannkakor efter tex lite längre löpturer då jag ofta har svårt att äta direkt efter men behöver få i mig näring. Då är det perfekt med pannkakor som är skonsamma mot magen för att sen, några timmar senare, äta en ordentligare måltid. Helgens pannkakor serverade med färska bär, vaniljkeso och en klick grekisk youghurt.

Över till middagen. Jag fick välja fritt och hade en urge på varma mackor. Hur kan vi göra dem lite lyxigare och framförallt mer matiga än vanliga ostmackor i ugn? Det blev en egen modifierad variant av bookmaker toast. Vi köpte en entreco om vi stekte i smör, salt och peppar. Vid sidan om stekte vi färskt levainbröd i liten klick olja och vände det i ost som smälte ihop som ett lager runt brödet. På med köttet, stekt lök, lite mer ost, tomater och toppa med pepparrot. Serveras med en klick bea istället för äggula. Voilá!

Enkelt och jävligt gott.

36

3 svar till “LYXIG KÖTTMACKA OCH FLUFFIGA PROTEINPANNKAKOR”

  1. Åh gjorde också en variant av lyxig köttmacka på surdegslevain i veckan, och OJJ så god den blev!! Körde också karmeliserad lök, god ost, (chili)bea men också lite andra tillbehör. Kan fortfarande känna den smälta i munnen ? kommer definitivt göras om, helst igår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *