M¨åndag

Mitt beslut om att börja mina måndagar efter 11:00 är nog ett av mina bästa beslut hittills. Jag försöker, i den mån jag kan, förlägga allt efter lunch för att ha en lugn förmiddag hemma. Då kan jag ta sovmorgon, träna, jobba i fred eller bara ligga och se serier om jag vill det. Det var en av mina målbilder som jag satte upp för mig själv när jag jobbade som mest. När jag vaknade 05:30 och kom hem igen 22:00. När jag jobbade 200 procent och slet röven av mig. Då tänkte jag på måndagslyxen. Och ja, det var värt det.

Jag är rätt less på människor som snackar om hur jävla mycket man jobbar. För jag vet hur det är. Vad man försakar. Och det är inte coolt någonstans. Jag var verkligen en sådan person och jag ryser när jag tänker på det. Som när man ser en riktig tvivelaktig outfitbild x antal år tillbaka. Ugh. Men ja vad fan. Men det krävdes en period av total maxning för här sitter jag nu en solig dag i augusti på en uteservering och skriver samtidigt som jag sippar på min iskaffe. Semestrarna är slut men det finns ingen semesterblues. Runt omkring mig passerar människor, alla på väg någonstans, alla med en historia. Och jag sitter här med min historia och känner ett lugn. Oavsett vad som händer framöver så känner jag mig lugn med att jag löser det. För jag har löst det för mig förut. Och det är en befrielse att känna sig lugn med att jag har min egna rygg, både i medvind och i motvind.

Inget är bestående. När man inser det så blir hanterandet av livet betydligt mycket lättare. Man får helt enkelt lösa det för sig längs vägen.

66

10 svar till “M¨åndag”

 1. Du är allt bra klok du! <3 Och vilket sammanträffande att Olof Röhlanders i sitt veckans peptalk (mejl han skickar ut varje måndag) hade titeln: "Det ordnar sig". Att man klarat sig igenom så många saker förut och att det alltid ordnat sig, så det kommer det förhoppningsvis fortsätta göra, smått som stort. Trevlig vecka!

 2. Bra att du skriver om det, det är så lätt att fastna när man är inne i den där bubblan av lite (mycket) för många jobbtimmar. Upplever också att mitt perspektiv på hur galet det faktiskt är kom först efter att jag tog mig ur det.

  • EEXAKT så. och så kommer man på sig själv att ifrågasätta sig själv när man har en ledig eftermiddag.

 3. Jag har följt dig av och till under några år och hade alltid intrycket av att du jobbade alldeles för mycket och bidrog till den glorifierade bild av att ”ha många bollar i luften” som finns kanske framförallt i Stockholm (och bland kvinnor runt 25-30). Jag känner såklart inte dig men från mitt utifrån-perspektiv läste jag alltid mellan raderna att du inte mådde bra i denna livsstil, oavsett om det var något du var medveten om eller inte. Själv har jag varit sjukskriven i varierande omfattning i över ett år nu och även om jag ännu inte är på en plats idag med min hälsa och ekonomi där jag kan ta steget att bli min egen så är det mitt långsiktiga mål, just för att kunna jobba för mig själv och så lite som möjligt. För det finns ju så mycket annat i livet som betyder mer än att jobba.

  Jag är glad att du tagit dig ur detta och hittat till en livsstil som du mår bra av. Uppskattar verkligen dessa inlägg där du pratar om att göra ”ingenting” och hur härligt det är. Känns som ett så skammat koncept idag. Dock skulle jag önska att du tydligare gjorde upp med den livsstil du tidigare levde och marknadsförde i dina kanaler. Du kanske skrivit något mer omfattande som jag missat, men vad jag märkt så är det mer lite subtila ”hintar” om att ditt karriärista-liv var ohälsosamt du gett. Saknar liksom ett förtydligande om det.

  • Hej Anna, tack för din konstruktiva och ärliga kommentar. Uppskattar det. Och även om jag lever lite annorlunda just nu så mådde jag aldrig dåligt under den perioden, det var mer att jag mådde annorlunda och jag ångrar heller ingenting.

   På vilket sätt vill du att jag gör upp? Förtydligar? Jag känner inte att jag behöver det. Det är en del av mig och mitt liv som jag är stolt över att jag har levt och har lärt mig massor av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *