Mäklare med hybris och majsbröd

Kan vi prata om mäklare? Kan vi prata om deras nonchalans och den inflation som råder just nu på bostadsmarknaden? I alla fall för de lägenheter jag har tittat på. Om vi börjar med den första, som i princip las ut med ett lockpris och när jag ringde mäklaren vars byrå heter något med innerstad och specialist (hint) för att fråga om mer detaljer så fick jag ett korthugget snorkigt svar tillbaka. ” Det är mååååånga intressenter, du får helt enkelt komma på visningen. Jag svarar inte på några frågor innan visning.” Om jag blev sugen på att köpa en lägenhet av henne? Nej. Nästa stjärna var en kille som ställde in en extrainsatt visning för att han trodde, jag upprepar, HAN TRODDE, han skulle få lägenheten såld till ett annat par. Om vi säger såhär: lägenheten ligger fortfarande ute. Sedan har vi tjejen som vägrar svara på mail eller i telefon. HUR kan man som mäklare inte vara anträffbar mitt under en försäljning? Eller som den andra tjejen som vägrade lyssna när jag la ett bud och bad henne framföra att jag lägger en ansenlig summa över utgångspriset. “Nej, jag tar inte in några bud, du får vänta tills nästa vecka.” Nehej nej, men måste du inte framföra det? Tydligen inte.

Går det så jädra bra att somliga har råd att bete sig som snobbiga små kräk?

Det var dagens rant.

Om jag istället ska vara någorlunda positiv så vill jag meddela att Jim & Jacobs meny var beyond bra igår och att jag, som alltid, är helt besatt av deras majsbröd. Det la sig som en mjuk filt tillsammans med rödvinet kring min irritation gällande människosläktet. Ja jo, sällskapet var bra också. Men majsbröd är ju majsbröd.

Om några timmar tar jag tåget till Västerås och imorgon går jag in i buren. Glöm ej bössan här.

Hej på er!

60

7 svar till “Mäklare med hybris och majsbröd”

 1. Vilken tråkig attityd och nonchalans av mäklarna. Blä och bajs.

  Lycka till i buren – KBK! (KörBaraKör)

 2. I FEEL YOU! Vi hade världens drygaste mäklare som jag fick hjälpa att hålla taktpinnen. Det slutade med att han frågade MIG hur vi skulle gå tillväga? ??‍♀️ Jag fick bita mig i tungan då vi verkligen ville ha huset men kan säga som såhär, han har inte fått något omdöme av oss!

  Lycka till med lägenhetssökandet! ??

 3. Det må vara en grov fördom, men har fått för mig att de flesta mäklare är både ytliga och ointelligenta (och som valt sitt yrke utifrån pengakåthet)… Men förhoppningsvis kommer du hitta rätt boende snart. Tänker också att det säkert komma ut en massa annonser efter jul-och nyår 🙂

  • Stämmer tyvärr ej. Hårt arbetande småbarnsmamma som ska få ihop familjeliv, egentid, samt ALLAS viljor och samtidigt kunna svara på allt om… allt. Alltid vara tillgänglig. För ca 25 % av arvodet (efter moms). Sedan skatt på det. U do the math.
   I grunden har jag en juristexamen, har arbetat och pluggat ca 150% i tre år års tid samt blivit mamma.
   Ser det inte som sälj utan som ett sätt att hjälpa människor. Vilket troligtvis ofta talar emot mig för jag är/gör precis tvärtom det Joanna skriver – trots det är det mäklare ovan som typ lyckas bättre? Fattar ej.
   Så, ointelligent och ytlig? Absolut inte. Hoppas allas fördomar kan ändras. Sjukt tråkigt när alla mäklare dras över en kam och att dessa nötter sätter standarden får en hel yrkeskår.

 4. Linnea Lindblad hos ESNY! Men håller med att attityden är rätt snobbig hos många mäklare, och inte bara i Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *