, ,

MASSERIA MOROSETA

Masseria Moroseta är alla lager av genomtänkt diskret lyx. Alltifrån material, arkitektur, mat, service och små små detaljer som får min själ att vaggas in i ett välbehag. Masseria Moroseta är “mamman” till de andra husen som är inspirerade i samma stil och utformning.

Vi möttes av ena ägaren Carlo, ägaren som tätt följdes av sina två hundar. Masserian var ännu bättre i verkligheten än det vi har sett på nätet. Vi har i över ett år följt deras konto och drömt att en gång få bo där. Men som jag skrev i föregående inlägg så har det varit fullt och är fullt. Förutom detta rummet då, som genom en slump blev ledigt. Kalla det ödet, tur eller bara timing att vi såg uppdateringen om avbokningen.

Vi fick  ett fantastiskt rum med en liten privat patio. Allt var tyst, elegant. Inga barn. Raka linjer och lummiga små hörn.

Det är såhär framtidens gemensama oas ska se ut sa vi gång på gång till varandra samtidigt som våra fingrar strykte längs med varandras ringklädda fingrar. Precis såhär.

Maten var, eller är, utsökt, vinerna är genomtänkta och minimalismen tilltalar mig, som är det motsatta. Kanske därför jag dras till sådana hotell. Avskalat och rent men utan att tumma på kvalité.

Våra två dagar har spenderades vid poolen, vi har sovit, druckit iskallt rosé och läst bok efter bok. Luncherna har varit långa i den lummiga lilla hörnan uppe på terrassen som vetter ut mot poolen och det karga landskapet. Framåt 20.00 har en svart bil hämtat upp oss och kört in oss till Ostuni där vi har ätit, druckit och hånglat i varenda gränd. Täcket har bestått av en sval linnefilt och frukosten har varit precis så genomtänkt om resten av upplevelsen.

Det är en oas i en värld som snurrar allt fortare och det är, på riktigt, värt varenda krona. För ja, vi har betalat. Som med precis annat gällande vårt bröllop. Och vi gör det med glädje. ♡

43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *